Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavý vločkový chléb

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 892 kJ /
2 125 kcal
Bílkoviny59,92 g
Tuky26,84 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,00 g
Sacharidy394,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárne dáme najprv tekuté, potom sypké suroviny. Krok 2: Pečieme na programe Celozrnný.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Poznámka autorky tejaja

Recept je od cathleen, z knihy Pekárnománie, ktorá je inak veľmi dobrá.

Recept uvádza program celozrnný, ja som piekla na programe Sprint ( Eta ), pečiem chleby s pridávaním celozrnnej múky a stačí to. Je výborný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý vločkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5PE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Voňavý vločkový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O5PE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

tejaja: Áá, dobře, žes tu svou zkušenost tady popsala - třeba pomůže dalším;-)

cathleen: :-D:-D:-D Nedýchala :-D:-D:-D Mám skúsenosť z pekárne, že stačí Sprint pri takom množstve celozrnnej múky. Doteraz som piekla vždy chlieb z 360 g pšeničnej hladkej múky a 160-170 g ražnej, grahamovej alebo celozrnnej múky. Striedam ich. A aj pri tých 160 g celozrnnej múky sa chlieb na Sprinte krásne upečie. Kysne dobre, lebo je tam tých 360 g pšeničnej hladkej. Dávam cca 15-17 g droždia, ako sa mi podarí ulomiť ( droždie ale vážim ). Používam čerstvé droždie, nie sušené. Ale ja mám ETU Siestu, takže môj Sprint je tak ako píše Jarka : 1:58, skoro 2 hodiny.
Keď som dala 1:1 múky, použila som už celozrnný program.
Ale teraz pravdepodobne, ak nie naisto prejdem na chlieb s vločkami. Tú pórovitosť tam určite urobili vločky, pretože doteraz som až taký pórovitý chlieb nemala. Chuťovo vynikajúci. :yes::yes::yes:;-)

:yes::yes::-p

Na vločky se už taky chystám;-). Teď jsem dělala čistě kmínový :-p:yes:

zizala: Ano, o om zvýšeném množství droždí právě píšu (Sprint nemám, mám Rychlý a ten trvá pouhých 80 minut:-!)......ale jak vidíš, Terce se podařil i tak:-D

cathleen: Ivo, já peču všechny chlebíky s celozrnnou moukou na program Sprint a jsou fajn. Dávám ale půl kostky čerstvého droždí ;-) Sprint využívám nejvíc proto, že mám za pouhé dvě hodinky chleba na stole. Když po večeři zjistím, že bude málo pečiva na snídani, tak než jdu spát, je chleba hotový:-)

Chlebík vypadá skvostně:yes: Není můj (je spoluautorky Radky), a přesně, jak ona píše, bych ho pekla na Celozrnný (dlouhý program, celozrnná mouka kyne trošínku neochotně). Sprint je zkrácený program, který potřebuje v těstě víc droždí - aspoň tak bych to komukoliv poradila....:-Dpřiznej se, Terko, žes na ten chleba aspoň dýchala, aby se zahřál a rychleji kynul!!!
Máš ho opravdu moc pěkný a je vidět, že je i hodně pórovitý:yes::yes:

Tématické fráze:
vločkový chléb, pekárnománie recepty, vlockovy chleb recept, vločkový chleba, pekárnománie.cz, vlockovy chlieb, chléb vločkový, vlockovy chleba bez mouky, recept na vlockovy chleba, recept na vločkový chléb, pekárnománie cz, vlockovy chleb bez drozdi, pekárnománie, vločkový domácí chléb, vločkový chléb bez mouky, recepty na chleba domácí pekárna, přiznej se, přiznej se, vločkový chleba recept, vlockovy chleb domaci pekarna

Suroviny:
voda, ocet balsamiko, olej olivový, sůl, cukr, kmín drcený, mouka hladká pšeničná, mouka žitná chlebová, droždí instantní, vločky ovesné

Přidat fotografie receptu