Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou se k bramborové příloze, krajově zvané "slejšky" opravdu hodí.
Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 205 kJ / 5 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 267,24 g |
Tuky | 264,48 g |
Vláknina | 33,65 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 4,68 g |
Sůl | 11,21 g |
Sacharidy | 387,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso prošpikujeme. Poté potřeme olejem a okořeníme ho zvolenými druhy koření.
Krok 2: Pekáč vymažeme olejem a vložíme do něj maso. Pečeme asi 2 hodiny při teplotě 200 °C.
Krok 3: Asi v polovině pečení maso nakrájíme na 6 plátků a přilejeme k němu 250 ml vody. Za častého podlévání necháme dopéct.
Krok 4: Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den dopředu. Studené oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme.
Krok 5: Do důlku, který uděláme uprostřed, rozklepneme vejce a posypeme částí mouky. Ručně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat slejšky.
Krok 6: Těsto rozdělíme na dvě nebo tři části. Mezi tím připravíme vodu, kterou dáme na plotnu vařit. Poté na prkénko dáme mouku a začneme dělat malé válečky (na délku asi 7 cm a tloušťku 3 cm).
Krok 7: Když se voda začne vařit, dáváme po několika várkách do hrnce připravené slejšky, které vaříme 15-20 minut. Vyjmeme a uchované v teple do podávání.
Krok 8: Maso podáváme se slejšky a zelím. Místo se zelím můžeme slejšky a plec také podávat s okurkou. Před podáváním dozdobíme maso i slejšky nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 5. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BGq
Moje poznámka
Pečená vepřová plec s bramborovými slejšky a zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BGq
Nejnovější recepty
Ředkvičkový salát
Přidáno před 9 minutami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 34 minutami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 46 minutami
Linecký tvarohový koláč s meruňkami
Přidáno před 2 hodinami
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 3 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 26 minutami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 37 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 42 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 2 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 3 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 4 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 5 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 8 hodinami
Tématické fráze:
pečená vepřová plec recepty,
vepřove plecko se zelim,
pečená vepřová plec,
šlejšky,
pečená vepřová plec recept,
plecko pečené se zelím,
veprova se zelim,
pečené vepřové se zelím,
pečené plecko se zelím,
pečené vepřové plecko,
plecko se zelím,
vepřová plec,
slejšky pro husy,
vaříme z vepřové plece,
vepřová plec pečená,
recept na slejsky,
peceni vepřove plece teplota,
pecena vepr.plec,
vepřová plec s knedlikem,
vepřová plec bez kosti se zelím
Suroviny:
plec vepřová,
špek,
olej,
koření na vepřové maso,
majoránka,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
sůl,
voda,
zelí,
petrželka
Komentáře (14)