Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře hanácké selky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 013 kJ /
720 kcal
Bílkoviny19,01 g
Tuky1,86 g
Vláknina25,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy145,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Krok 2: Část másla rozhřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme ze všech stran dočervena. Maso vyjmeme a na tuk vhodíme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené papriky, chvíli je opékáme a pak přidáme pokrájená rajčata. Krok 3: Předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory pokrájíme na silnější plátky a vyložíme jimi dno máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme a mírně posypeme drceným kmínem. Krok 4: Na brambory rozložíme opečené porce kuřecího masa, přelijeme rozdušenými paprikami s cibulí a rajčaty, vše zalijeme šlehačkou, vložíme do trouby a zprvu přikryté alobalem a poté odryté pečeme asi 40 minut. Krok 5: Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Zveřejněno 5. 10. 2011

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: 2000 nejlepších receptů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře hanácké selky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4YzJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře hanácké selky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4YzJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:yes::yes::yes:<3:-K

Knížku mám taky a vím, že tento recept je opět příjemnou změnou tepelné úpravy kuřete:yes:

Selka jedna šikovná ;-);-);-):-K

Krásná fota, vše je kouzelné na oko;-):-K i na bříško:-K:-p:-)

Krásný recept:-Ka príma fotopostup:-p+11:yes:

Radím, radím, ale pochvalu jsem neposlala, takže:yes::-p

Hakisák, ano - kuřecí maso opeč, maso se zatáhne jen na povrchu a pak dle receptu dáš do trouby, kde se peče ještě cca 40 min.a pak už bude hotovo a nebude červené (syrové), ale upečeno:yes:

dobrý den, asi se zeptám hloupě, ale jsem začátečnice....Ty kousky kuřete na pánvi opékám jen dokud nezčervenají - jako že uvnitř budou třeba ještě syrové?

:yes::-p:-)

Krásně barevné:-):yes:

MOc pěkný receptík,takové mám ráda:-p+1:yes:

Já už to někde četla a říkala jsem si, že zkusím. Tak teď aspoň vidím, jak to vypadá;-)

Bahulo, bezva recept, dělám velmi podobně, jen nerestuji, ale rovnou peču a bez brambor. Já ti dávám 3.bod:yes:

Tak to je opět báječně šťavnatá fotka...jen si přivonět...:-p:yes:

Jejdanánky, to musí být dobrota:-p:-* Vítám každý nápad, jak zužitkovat kuře a tento se mi moc líbí. Bahulko, máš první bodík a recept putuje na vyzkoušení:yes::-K P.S. Tak jak tak koukám, už jsem druhá v pořadí, takže za 2:yes:

Tématické fráze:
hanácké kuře, hanácké maso, recept kuře po hanácku, hanácké kuře s těstovinami, hanácké recepty, recepty selky, hanacke maso recepty, kure v troube čerstva paprika, hanáck é kuře, hanáck é kuře, kureci selkyve, hanacke kureci maso, jak se dělá hakisák, hanácké maso recept, recept kuře na p, hanáčcké kuře, kuře s těstovinami s cuketou a mletým kmínem, hanácké kuře recept, hanácké kuře recept, salat selka

Suroviny:
kuře, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, cibule, rajče, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, brambory, máslo, olej olivový, šlehačka, petrželka

Přidat fotografie receptu