Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Losos s okurkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 007 kJ /
241 kcal
Bílkoviny18,57 g
Tuky16,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 54 mg
Sodík 460 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy5,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Porce lososa jemně posypeme pepřem a kořením a potřeme nastrouhaným zázvorem. Krok 2: Necháme alespoň hodinu odležet, solíme až těsně před pečením, aby losos nepustil šťávu. Krok 3: Mezitím si na másle zpěníme na drobno nakrájenou šalotku a přidáme na jemné nudličky nakrájenou okurku a papriku, osolíme. Krok 4: Zalijeme vínem nebo zakápneme octem a dusíme. Pokud dáme pouze ocet, přilijeme trošku vody. Krok 5: Ke konci dušení vmícháme sýr, smetanu, jarní cibulky a až nakonec kopr. Krok 6: Prohřejeme. Krok 7: Lososa, pokud je s kůží, dáme na rozpálený olej nejprve kůží dolů, přidáme kousek másla a pečeme z obou stran. Stačí 2- 3 minuty. Krok 8: Lososa podáváme s teplou okurkovou omáčkou a já zvolila jako přílohu brambory pečené v troubě s bylinkami.

Zveřejněno 6. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WpB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Losos s okurkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WpB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

:-):yes:vypadá to dobře.

Eliza:, mysulka: Oběma vám díky:-K, byla to zase jiná zajímavá cht;-)

Opravdu zajímavý recept, láká k vyzkoušení.:yes:

:-p mádhera:-K

Coolich:Jsem ráda, že jste zrealizovali, ale ten kopr tomu dodá úplně jinou dimenzi:-p. Příště zkuste. Díky:-K, jsem ráda, že chutnalo. A hlavně, ta omáčka se hodí ke každé rybě.

Dobrůtka! Sic jsem byl nucenej použít filé (když ten poslední kousek lososa v hyperalbertu nevypadal moc lákavě), a taky jsem zapomněl koupit kopr a zázvor nakonec jen mletý, nikoliv čerstvý...ale varianta s vinným octem nakonec byla docela vyvedená, takže jsem se rozhodl, že nám to chutnalo a někdy v létě to vyrobím přesně podle receptu, ne jako teď postupem jako moje stínová tchýně :-) Tož díky za inspiraci!

To vypadá chutně ;-);-);-):-K

Andrejko, to máš zase zajívavý recept, fotky jsou velmi lákavé a řekla bych propojení chutí neprozkoumané:-)):yes:+

rebeka: toto mi chybělo Nadi:-K;-)

Suvicka:, varilamyskakasicku: Oběma vám moc děkuji:-K:-8

rebeka:Ty jsi prostě éro:-D:-)):-D;-)

Krásný soulad surovin a bezva výsledek :-K:-O;-):yes:

suroviny spolu krásně ladí,chutná krmě bříško hladí:-p:yes:
krásné foto, marná sláva..rebík proto bodík dává;-):-D:yes:

Vypadá to zajímavě, krásné fotky. 9. bod je připsán. :yes::-K

Anna Kocikova:, maiva: Děkuji, byla to dobrota;-)

Tématické fráze:
mletý losos recepty, losos s omáčkou, recept losos briska, recept z mletého lososa, mletý losos recepty.cz, recept losos v troubě, losos mletý, recept na rybu losos, losos omáčka, losos recepty, recepty z lososa, losos omáčky

Suroviny:
losos, zázvor, pepř černý, koření na ryby, sůl, okurka salátová, kapie červená, cibule šalotka, cibulka jarní, ocet vinný bílý, sýr smetanový, smetana sladká, kopr čerstvý, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu