Výborné nejen přílohové brambory s kroupami
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,71 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 13,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Otázka co dát k uvařenému uzenému masu a vzpomněla jsem si, že jsem párkrát dělala výborné brambory a už to jelo. Taky jsme je jedli jen takto samotné a k nim kefír, nebo našlehané kyselé mléko. Než začneme jíst tak afrikána vyndáme! Stojí za vyzkoušení!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 2. 2015 19:37
Bibinka: Jani, já si tyhle brambory asi před měsícem dělala sobě. Jenom pro sebe, manžel chtěl obyčejnou kaši, že kroupy ne-e. Jak myslíš, že to dopadlo? Nakouknul, ochutnal a dělili jsme se jak o tuhle baštu, tak pak o zbylou čistou kaši.
26. 2. 2015 15:12
aninaz: Anino, jsem ráda, že alespoň ty jsi to ochutnala a byla jsi spokojená a manželovi to podej po zdravotní stránce, že kroupy čistí střeva a tím částečně i zabraňují rakovině střev
26. 2. 2015 13:48
Ahoj, tak jsem přišla ve svých mnoha letech taky na chuť kroupám. Dnes jsem rovněž vařila toto jídlo, ale manža, že chce jen brambory s tou cibulkou, ani neochutnal.Zato já si k tomu přidala ještě horu dušené zeleniny, bez které se k obědu neobejdu, a byla to moc velká mňamka.
30. 4. 2012 22:52
Jaktože mi tohle uteklo?Při první příležitosti zkusím
7. 10. 2011 16:59
Mohu dodat svůj komentář - jak se dělají kroupy- tj.uvařím, zamrazím a pak to není v mrazáku,prý to žerou kapříci a jen jsem , ale stejně "ryba háček neviděla"
7. 10. 2011 16:27
maris:v prípade zmrazených potravín sa násilia ani ja neštítim...
inak som povahy miernej...vraj...
inak som povahy miernej...vraj...
7. 10. 2011 16:06
maris:Maris, já vím, že jsi dobrý človíčekmám na to dělení hodně ostrý sekáček, jen ťuknu a už se to rozpadá. Dělal mi ho manžel a má to dvojí použití, z druhé strany té "sekerky" je klepačka na řízkyTak jen useknu a vracím zpět do mrazáku
7. 10. 2011 09:15
1974andrea:Andrej,Maris znám a ani si neumím představit u ní jak dělá něco násilím!!!je to velmi jemný člověk
7. 10. 2011 08:50
1974andrea: - Andrejko, já jsem od přírody mírný člověk a násilí je mi cizí
7. 10. 2011 08:48
maris:Maruško, já když mám něco takhle zmrzlé pohromadě a chci jenom kousek, tak vezmu paličku na maso, použiju hrubé násilí a je to
7. 10. 2011 08:24
Já si kroupy taky vařím do mrazáku, je to pak daleko rychlejší, ale dávám si je už naporcované a třeba do polévky je dávám zmrzlé, brzy se tam rozmrazí. Do kaše se musí rozmrazit předem.
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?
Bibinko, když je, jak píšeš, odlupuješ podle potřeby - to je ale musíš nechat povolit, vzít si kolik potřebuješ a dát zpět do mrazáku ? Není lepší si je naporcovat ?
7. 10. 2011 08:13
Pěkný recept,stojí za vyzkoušení!!+1s těmi krupkami je to dobrý nápad,taky si vždy přitáhnu moly a svádím věčný boj s nimi ve špajzce
6. 10. 2011 23:17
Bibinka: Ano, mám je také na mrazáku, jako Ty Jani, už týden, vždy uvařím vše najednou, propláchnu, aby se nelepily a pak dám do kelímků apod. na mrazák, krupky dávám pak do nastavované kaše, polévek, salátů a různě, je to pak prima si jen brát, receptík je dobrý, znám jen z nastavované kašičky s česnekem, ale Tvé brambůrky Jani vyzkouším
6. 10. 2011 21:55
Bibinka:No vidíš, tak to zas nepadlo mě. Jsem taky zas o něco chytřejší. Díky za radu.
6. 10. 2011 21:46
1974andrea: Andreo, já když krupky koupím, tak je všechny najednou uvařím, nechám je vychladnout, dám do krabičky pro potraviny a dán do mrazáku. Pak jen odlupuji, kolik je potřeba, jako dnes na brambory a do uzené polévky.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jogurtový dip s česnekem
Přidáno před 12 minutami
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 4 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 7 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Právě bylo uvařeno:
Rebarborový koláč s krupicovou kaší
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 1 minutou
Vepřová bratislavská plec
MajaFero uvařila před 9 minutami
Makový koláč s třešněmi
spacilova.s@seznam.cz uvařila před 16 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 1 hodinou
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 2 hodinami
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet
Nejlepší luštěninové polévky: Všechny jsou vydatné, příjemně nás zahřejí a rozhodně nezatíží naši peněženku
Další recepty
Tématické fráze: brambory s kroupami brambory s kroupama kroupy s brambory šťouchané brambory s kroupami brambory do mražáku brambory s kroupami recept kroupy s bramborem stouchane brambory s kroupama brambory v mrazáku zmrzle brambory kroupy recept jak se dělají kroupy nastavovane stouchane brambory výborné brambory přílohové brambory brambory a kroupy nastavovaná kaše s kroupami šťouchané brambory cibulkou a s kroupami kroupy recepty šťouchané brambory s s kroupami
Suroviny: cibule, česnek, cibulka lahůdková, pažitka, pepř, kmín drcený, majoránka, sádlo, máslo, sůl,
Výborné nejen přílohové brambory s kroupami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0X0N
20 názorů