Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 311 kJ /
2 703 kcal
Bílkoviny340,73 g
Tuky145,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 3,11 g
Sůl7,50 g
Sacharidy6,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pěkný špalík hovězího masa převážeme nití, aby si udrželo tvar. Krok 2: Nasekáme si najemno jak lísky šalvěje tak i z větviček obrané lístky rozmarýnu. Smícháme se lžící olivového oleje, aby se dokonale uvolnilo aroma bylin. Maso pro lepší chuť prošpikujeme klínky uzeného špeku. Krok 3: Prošpikované a převázané maso potřeme bylinkovou směsí. Krok 4: Do většího hrnce si dáme vyškvařit uzenou slaninu nakrájenou na drobné kousky se zbytkem špeku, který nám zbyl ze špikování. Krok 5: Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Podlijeme vodou tak, aby maso bylo ponořeno do 3/4. Krok 6: Necháme dusit pod poličkou na velmi mírném ohni – jen probublávat. Dusíme, dokud maso není krásně měkké, což záleží na stáří kusu. Při velmi mírném varu klidně i tři hodiny – chuti masa to neuškodí a omáčka bude velmi silná. Krok 7: Měkké maso vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na silnější plátky. Silný vývar lehce zahustíme lžící hladké mouky rozmíchané s trochu vody a vytvoříme si lehce zahuštěnou šťávu. Krok 8: Přidáme oříšek másla pro lesk omáčky a ještě necháme 10 minut provařit. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 8. 10. 2011

Poznámka autora Colombo65

Velmi voňavá, ale chutná úprava hovězího masa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O58R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na šalvěji a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O58R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

:-p:-K:yes::yes:

Krásná dobrota:-K+10:-p:yes:

Pěkně voňavá úprava hovězího:yes:

1974andrea:
Ano, opravdu hodně voňavé a výborné;-)

Jednoduchá úprava, která určitě provoněla celý byt:-p:yes:

Bibinka::-8:-8:-8

Colombo65: Excelentní recept, jen si ten vyfocený talíř přenést na stůl a byla bych zcela spokojená:-p Otíku, fakt paráda, jako nakonec všechno od tebe:yes: Dávám 8.bod:yes:

Eliza:Děkuji;-);-);-):-K

Tohle je opravdu náramně skvělý recept...:yes: Šalvěj jsem si oblíbila především v kombinaci s pořádným kusem masa a toho je tady požehnaně...:-p Bohužel, jen za jeden bod, ale po vyzkoušení budu jistě v pokušení jich naposílat XXX...:-p

Otto, u tvých fotek mám někdy pocit, že by to chtělo se rovnou zakousnout a zcela necivilizovaně jen trhnout hlavou...;-):-p:-p:-D:-D

;-);-);-)

No, jako všechno od tebe;-):yes::yes:

Nádherné fotky i recept:-*:yes:

:-p:-):yes:+3

Jé to znám ale už jsem to léta nedělala, díky za připomenutí :-*:-*:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí na rozmarýnu, hovězí maso na šalvěji, maso na salveji, hovězí maso na rozmarýnu, hovězí pečeně na rozmarýnu, bylina podobná rozmarýnu, hovězí špalík, rozmarýn k masu, hovězí na, hovězí plátky na šalvěj, salvej pod maso, hovezi licka na salveji, upravá hoveziho masa, hovězí plátek na šalvěji, hovězí maso šalvěj, hovězí kostky na na šalvěji, hovězí pečeně na rozmarýnu a česneku apetit, hovězí na rozmarýn, recept na úpravu masa hovězího - osobuco, hiovězí na šalvěji

Suroviny:
maso hovězí, šalvěj čerstvá, rozmarýn čerstvý, cibule, slanina uzená, špek uzený, olej, sůl, mouka hladká, máslo

Přidat fotografie receptu