Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená růžičková kapusta II

Hodnocení receptu je 4,8 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eurka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie233 kJ /
56 kcal
Bílkoviny1,82 g
Tuky0,22 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pytlík růžičkové kapusty krátce povaříme v osolené vodě tak 3-5 minut (já je nechala nejdříve trochu rozmrznout), pak scedíme a necháme odkapat. Krok 2: Mezitím si nakrájíme nadrobno cibulku, pak ji orestujeme na menším množství oleje. Až je tak trochu dohněda, tak přidáme rozmrazenou francouzskou zeleninu spolu s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, chvilku restujeme (kdo chce může to zakápnout sojovou omáčkou). Krok 3: Zapékací misky potřeme trochou oleje, nasypeme tam růžičkové kapusty a zasypeme je orestovanou zeleninu s cibulkou. Krok 4: Poklademe plátkovým sýrem a dáme do vyhřáté trouby. Zapékáme tak dlouho než se sýr rozteče. Mně to na 180°C trvalo tak 10 minut.

Zveřejněno 10. 10. 2011

Poznámka autorky eurka

Podáváme s otrubovým toustem a nebo s celozrnným pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená růžičková kapusta II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMER

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená růžičková kapusta II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMER

Marie

Komentáře (12)

RAZIEL:
1. Ak je navrchu syr, tak po zapečení to nemôže vyzerať inak.
2. Mrazená zelenina obsahuje podstatne viac vitamínov a minerálov ako zelenina skladovaná v skladoch dlhé mesiace, ktoré sa plnia plynom, aby tá zelenina vyzerala aj po polroku ako čerstvo vybraná zo zeme.
3. Zelenina síce chutná aj surová, to je pravda, ale nemožno vždy jesť len surovú zeleninu. Varené jedlo ješ iba mäso?!?
4. S tým povarením súhlasím. Mrazenú zeleninu nikdy nerozmrazujem ( nič mrazené sa nemá najprv rozmrazovať ), ale používam tak ako je, teda zmrazenú. Orestovať cibuľu pre lepšiu chuť nie je problém. ;-)

Nechci urazit, ale shlédnuto jinýma očima: nevypadá to dobře. jíme i očima a tohle opravdu nevypadá dobře.

za druhé. všechno mražené.
Zelenina je jedna z mála věcí která chutná i syrová.
o to víc je to špatně první zamrazit a pak povařit a pak natlačit HMOTU.

dal bych 4- ( a to jenom kvuli tomu, že je tam zelenina)

:-p+6:yes:

Krásná rychlovka! Zdravé k tomu. Jen ten otrubový toust, to už by bylo na mně moc zdravé, dala bych si to klidně s bramborem. ;-):yes:+

to bych mohla;-):yes::yes::yes:

:-p:yes: mňam:-K

Francouzskou zeleninu prodávají v Kauflandu (mraženou)Pozor na celer,je alergení,spoustě lidí je po něm těžko a někdo může mít i silné alergení reakce.

Jana Pá:
určitě jakoukoliv zeleninu :) můžeš použít jakoukoliv kde je mrkev, celer, petržel :D jen tahle je nakrájená na proužky ;-)

kapustu máme rádi, ráda také vařím z růžičkové, která je dnes k dispozici denně (tedy u nás):-O, ale neznám uvedenou zeleninu:-O,:-O, jinak, nemám problém:yes: snad to půjde i z jiné zeleniny:-?;-)

:-p:yes::yes::yes:

a nebo dva plátky 40%,nééé?;-):-D:-D:-D:yes:
Mňam!Děláš mi chutě!:yes::-p

To bych si dala :-p:yes:

Tématické fráze:
růžičková kapusta recepty, zapečená růžičková kapusta, růžičková kapusta zapečená, růžičková kapusta, zapečená růžičková kapusta recepty, růžičková kapusta recept, růžičková kapusta co obsahuje, zapečená růžičková kapusta recept, zapečené růžičkové kapusty, zapečená kapusta, ružičková kapusta a zdraví, recept na růžičkovou kapustu, mrazena ruzickova kapusta, růžičková kapusta dietní recepty, růžičková kapusta dietní recept, recepty z ružičkové kapusty, růžičková kapusta top recepty, růžičková kapusta-recepty, ruzickova kapusta mrazena, co z růžičkové kapusty

Suroviny:
kapusta růžičková, směs zeleninová mražená, cibule, česnek, sýr, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu