Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 376 kJ /
2 719 kcal
Bílkoviny77,63 g
Tuky251,47 g
Vláknina8,05 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 6,71 g
Sůl16,50 g
Sacharidy33,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky krkovičky omyjeme, osušíme, pouze hřbetem ruky mírně naklepeme. Krok 2: V misce dobře promícháme hrubozrnnou hořčici se sušenými rajčátky, která již obsahují i česnek, olej i sůl. Krok 3: Touto společnou směsí potřeme plátky krkovičky, opepříme čerstvě umletým barevným pepřem a posypeme rozmarýnem. Krok 4: Nakonec nastrouháme na takto upravené plátky krkovičky ještě slaninu nebo šunku. Krok 5: Pak vezmeme bílou klobásku a obtočíme ji okolo jednotlivých plátků masa jako šálu, která pak vytvoří hezký bílý lem okolo krkovičky. Krok 6: Vše nakonec posypeme bazalkou a klobásku potřeme ušlehaným vejcem. Krok 7: Takto připravené plátky krkovičky se šálem z bílé klobásy vložíme na plech, posypeme půlměsíčky cibule po celé ploše plechu a asi 20 minut pečeme na 200 stupnů pod alobalem. Krok 8: Po odstranění alobalu dál teplotu snížíme asi na 180 stupňů a za občasného podlévání vodou a polévání výpekem, pečeme dalších asi 35 minut (podle velikosti a kvality masa) do propečení obou druhů masa. Krok 9: Těsně před dopečením vložíme na každý plátek masa s klobáskou jedno kolečko uzeného sýra a necháme rozpéct.

Zveřejněno 10. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Podáváme s bramborovou kaší s česnekem, zakápnutou olivovým olejem. Zdobíme rozmarýnem a malými rajčátky. Hořčice i rajčátka z obrázku jsou zakoupená v v Albertu. Sýr můžeme použít jakýkoliv, i nivu, mozzarellu apod. Použila jsem špejli na každý plátek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNz5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená krkovička, lemovaná bílou klobáskou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nNz5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

zuzanarau::-K díky

ty bláho dávám 5 bodíku to je obídek:yes::yes::yes::yes::-p

Anna Kocikova: děkuji, hodná, moc nám to chutnalo:-K;-)

Kadlik::-D:-D:-D:-D:-D

Kadlik::-D:-Dnejsi sám Kadlíku;-)
Myško-netradiční,ale opravdu krásný receptík:-p+16:yes:

:-D:-DKadlik: díky:-K

boha jeho.... moje chuťové pohárky mi v hubě tančí kankán!!!!:-O:-O:yes:

rebeka: hezké, boa, no vidíš, tak to je ten výraz, který jsem hledala, děkuji:-K;-)

suslajda: díky a hodná:-K

tohle je paráádní žrádýlko:-p:-p:-*:yes::yes::yes:
a to fešácké klobásové boa:-8:-D:-D
úúžasné:yes::yes: hned ukládám:-)
bodík máš jasný:yes::yes::-K

:-Opěkný recept dobrý nápad s tou klobásou posílám bodík+1:yes::yes:a brzy se uzdrav držím palce, aby vše dobře dopadlo.;-);-)

:-p :yes::yes::-K

Vinná klobása i krkovička patří u nás k hodně využívaným masům a tohleto je nápad s vekým N:-D:yes:Přidávám zasloužený bod!!!

Jana Remkova: mám pc v posteli, ležím už od pátka, na makovici, hlava bolí,ale jdu spinkat:-K

varilamyskakasicku: určitě se uzdrav a neseď u PC:-((. Ale jsem stejná!:-D

Tématické fráze:
krkovicka na plechu, zapečená krkovička, zapečená krkovice, krkovicka ala grand, vinná klobása recept, krkovice s bílou klobásou, plátky krkovičky na plechu, krkovička na plech, zapečená krkovička v alobalu, krkovice s vinnou klobásou, dobry recet na krkovici, recet lidl krkovice, recept zapečená krkovička v alobalu s kobásou., zapecena krkovice s bilym zeli, krkovička a la grand, krkovice s klobaskou, krkovice na plechu s bílou klobásou, krkovička s klobasou recepty v alobalu, zapečená krkovička podle receptu albert, krkovička grand

Suroviny:
krkovice vepřová, klobása vinná, hořčice, rozmarýn, rajče sušené v oleji, slanina, sýr uzený, pepř čtyř barev, olej, cibule, bazalka čerstvá, olej, klobása, alobal, špejle

Přidat fotografie receptu