Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z václavek

Milovníci hub už vyhlížejí dobu, kdy porostou václavky. Na oblíbený guláš z nich má každý svůj recept, který se liší v přidaných ingrediencích. Ale všichni se těší, jak si pochutnají. Ideální přílohou je pak oblíbený knedlík.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 241 kJ /
536 kcal
Bílkoviny21,41 g
Tuky20,60 g
Vláknina28,57 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 336 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy54,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Krok 2: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Krok 3: Pak odstraníme pokličku a necháme odpařit šťávu. Houby poprášíme moukou, přidáme kečup a po troškách vývar a za stálého míchání povaříme. Krok 4: Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

TIP: Top 7 - Houbová jídla

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z václavek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (22)

petr:nabudúce napíšeš, že guláš bez mäsa nie je žiadny guláš, však? ... tak radšej nevŕtaj a daj tu vzorový recept ty

Guláš bez papriky není žádný guláš.

Dnes jsem našel houby-Václavky v Kytlicích a namka-gulášek se už se vaří:yes:

Petr: ale ona to myslela na kolínka, že to je zamilovaná těstovina manželova;-):-)

spagetka: Nejsem si jisty, ale ryze neni testovina.........:-((

Moc nevařím, ale tento recept je rychlý a chutný, doporučuji... Papriku jsem dala pálivou a místo kečupu 2 lžíce rajčatového pyré :) a s václavkami jsem pokrájela i šupinovku kostrbatou (mají podobný vzhled)
Dobrou chuť všem ;-)

mmmm uš se oblyzuju:-p

...tak jsem zkusil pridat kecup (poprvni v zivote) a skoro to zkazilo celej gulas :-( Zachranila to az kysela smetana.

tak už je to hotovo, jen místo kečupu jsem dala ďábelskou směs (máme rádi pálivý) a je to výborný

Doporučuji podusit s angl.slaninou pokrájenou na kostky, samozřejmě dostatek česneku a jinak jak je uvedeno. Na závěr ještě přidávám zakysanou smetanu a pak uvidíte, jaká je to bašta!!

Já jsem ten guláš nedávno dělala, taky s "knedlama":-)) a dala jsem do práce synovi celou sedmičku. No a kolegové mu nadali, že jim to dělá schválně, že oni šli na párek do kantýny a on měl takovou voňavou mňamku:-)):-D:yes:

:yes:Opravdu jako polévka dobré,ještě tam dávám majoránku,sušenou petržel,pepř a chutná líp jak pravá drštkovka.

Jani a k václavkám hoď špetku libečku. Jinak příloha se hodí i třeba rýže nebo kolínka - zamilované těstoviny manžela :-D

No, ta "knedla" k tomu jde určitě víc;-)

Tento týden ( doufám, že už zítra ) si plánujeme tento gulášek udělat.

Jen se mi líbí jak jsou v receptu zemáky a na fotce knedla

Už mi to klokotá na plotňe.... Pěkně to voní:-)

Moc dobré ted jsem ho uvařil,davám bodík.:yes:

Josef z Poruby 22. 10. 2008 14:00
Tak jo dík

Josef z Poruby - Josefe, když se zaregistruješ, múžeš přidávat své recepty i fotky:-)

Josef z Poruby 22. 10. 2008 09:03
Jo a nedavám tam ten kečup.Do té databáze to dej sám nevím jak se to dělá, jestli Ti to nevadí.Díky za odpověď.

josef z Poruby....a nemohol by si prosim tento svoj recept vlozit normalne do databazy? ....pokial nam xjurny nedoda slubenu rubriku, kde si budeme moct ukladat aj oblubene komentare z diskusii a receptov, tak tento tvoj, bezpochyby skvely recept na falosnu drzkovu, v komentaroch zanikne.

Josef z Poruby 22. 10. 2008 08:38
Tak připravuju falešnou dršťkovou.Vaří se s bramborem a kmínem. Ochutí česnekem, majoránkou pepřem a petželovou natí.Výborné je taky na nastrouhat kořenovou zeleninu škrabkou na brambory na lupínky a vařít se vším. Zahustit jíškou to je podmínka.Nemá to chybu.Vařené václavky nakrájet na proužky jako by držťky.I zapřísahlí nepřátelé hub chodili na nášup.

Tématické fráze:
václavky, václavky, vaclavky recepty, vaclavky recepty, houby václavky, houby václavky, houby václavky recepty, václavky recept, václavky recept, houba václavka, houba václavka, jak upravit václavky, recept na václavky, václavka houba, václavky houby, recept václavky, václavka obecná recepty, václavka, václavka obecná recept, recepty václavky

Suroviny:
houby václavky, cibule, vývar masový, mouka hladká, kečup sladký, máslo, česnek, kmín drcený, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu