Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské bagety

Není nad to vytáhnout z trouby křupavou bagetu se zlatou kůrkou a měkkou střídkou. Chcete si doma upéct francouzské bagety, ale chybí vám odvaha? Teď už se bát nemusíte, máme pro vás osvědčený recept.

Hodnocení receptu je 4,9 (57×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 57 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 22 min bez dob kynutí

57 min (35 min příprava + 22 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 729 kJ /
1 847 kcal
Bílkoviny60,05 g
Tuky10,17 g
Vláknina16,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na zadělání těsta používáme robota nebo domácí pekárnu. Krok 2: Bez pekárny:
Prosátou mouku smícháme se solí, uděláme v ní důlek, do něj přidáme lžičku cukru a část z už odměřené vlažné vody. Krok 3: Do důlku s vodou rozdrobíme droždí a zhruba 10 minut necháme. Pak zaděláme těsto v robotu nebo ručně a necháme vykynout. Krok 4: V domácí pekárně do nádoby nalijeme vodu, na to mouku se solí a jako poslední cukr a droždí. Spouštíme program Těsto. Krok 5: Po vykynutí (vypracování těsta pekárnou) těsto zpracujeme do bochánku, rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvoříme bochánk a z něho vyválíme šišky.
Předehřejeme troubu na 220 °C. Krok 6: Bagety dáme na šířku plechu, na kterém je teflonová fólie nebo papír na pečení. Bagety nařízneme šikmými řezy jemně vroubkovaným
a olejem potřeným nožem. Krok 7: Bagety přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Podle teploty místnosti to trvá zhruba 25 minut. Potřeme je vlažnou vodou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 22-25 minut při teplotě 210-220 °C.

TIP: S námi zvládnete kynuté těsto hravě

Zveřejněno 14. 10. 2011

Poznámka autorky Merylas

Zdroj: Pečeme 100 x jinak, velmi mírně poupraveno.

Taky jsem zkusila nechat bagety vykynout a pak teprve udělat zářezy. Tady je ale třeba větší opatrnosti, aby nám těsto nekleslo, lépe je dělát zářezy před kynutím. Taktéž jsem už bagety dávala péct i bez potření vodou. Přidávám fotky ze dvou pečení. Jednou jsem měla bagety trochu kratší a po vykynutí a upečení spíše připomínaly malé večky . Taky by šly udělat 3 ks a péct na délku plechu.

Vodu spíš doporučuji vážit, je to přesnější, než použití odměrek, některé nejsou přesné. Je to rada od Cathleen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské bagety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5ME

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské bagety

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5ME

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (51)

Corilon: Moc děkuji za vyzkoušení. :-K

Dnes jsem dělala pečivo poprvé v životě, trochu víc nakynuly, ale chuťově skvělé. Posílám bodík

jituliska: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

Dnes jsem pekla a moc povedené, je to jednoduché a výborné 👍

Teeska: Děkuji za vyzkoušení receptu, jsem ráda, že nezklamal. :-K

Bagety jsou super měkké ❤️skvělý recept, pěkně se s těštem pracuje :yes:

<3

já dávám lžíci olivivého oleje. Jinak je těsto super a upečené bagety se dají jíst i za tři dny.

HankaR.: Děkuji. :-K Morfeus1984: Taktéž děkuji a to i za přidané obrázky. :-K

Rychlé a dobré

Vynikající recept :yes: , bageta krásně křupe. U nás byla s lučinou, uzeným lososem a zeleninou. Skvělá večeře <3

Dittka: Děkuji za komentář a jasně, že je možné množství soli upravit dle své chuti. :-K

Výborná bageta ale příště přidám pouze jednu lžičku soli namísto dvou, byla celkem výrazně slaná <3:-8

jitka.veverkova: Děkuji, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

úžasný recept, krásně vláčná a chutná bageta. :yes:

Radek 17: Dobu pečení a teplotu jsem dopsala do receptu. Kdysi jsem měla plynovou troubu, tak jsem teplotu jen odhadovala a v receptech jsem ji neuváděla. :-K

Není tu uvedeno na kolik se peče a jak dlouho, budu experimentovat:-):-)

Pekla jsem zatím jen dvakrát, ale výborné těsto se , kterým se pěkně pracuje a po upečení skvělé bagety.:yes:

už si žádné nekupuji, jen dělám domácí.....super recept :yes:

Ný: Chanellina35: Děkuji:-K

droždí:V receptu se píše -ČERSTVÉ:-K

Super, super a super!!! :yes:

Báječné bagetky, které mají v našem jídelníčku své místečko :-) (přikládám fotečku)

Bagetky jsou moc pěkné, jemon bych se chtěla vědět to droždí se roznmíchá suché nebo i čerstvé.
Děkuji.
Matrina:-)

droždí:
Já dávám suché, výsledné těsto nemá tak výraznou drožďovou chuť ;) dávkování standardní - jeden pytlíček suchého na půl kila mouky:no:

Zobrazit starší odpověď

Dendiska3 4. 5. 2013 17:49
Dendiska3@seznam.czDěkuji za super jednoduchý recept, při sobotě kdy je na vesnici pečivo nedostupné se to moc hodí :-)

Monika: zkus je upect na 180-200'C, kazda trouba pece trochu jinak - je treba pecivo hlidat;-)

Dobry den,chtela jsem se jen zeptak na koli stupnu se pecou tyto bagetky v postupu nic neni uvedeneho mam elektrickou troubu dekuji za odpoved

Dneska jsem je upekla a jsou vynikající:yes::yes::yes:Právě jsem si kus pomazala pozánkou z Nivy;-)

Ahojky. Ráda bych bagety vyzkoušela:-)
Jen se chci zeptat,jak dlouho ,,vymodelované¨ a po naříznutí mají dlouho kynout? Tak půl hoďky? Díky moc ;-)

katsmi: Já děkuji za vyzkoušení a jsem opravdu moc ráda, že bagety chutnaly a recept nezklamal.:-*:-K

+1. Velmi nám chutnaly, děkujeme za recept :-K

Patricie, suslajda: :-KDěkuji

nachos: Děkuji za vyzkoušení a pochvalu, ale přidáním koření a margagarínu z toho máš už svůj recepis:-)):-* Ale jsem moc ráda, že bagety chutnaly;-) Aby bylo pečivo déle vláčnější, tak se může přidat jemně nastrouhaná, vařená brambora;-) Kamarádka ji dává automaticky do všeho kynutého:-))

Tak jsem taky vyzkoušela, ale přidala jsem sušený česnek a bazalku a byla to ňamina.:yes: Jen se přiznám, že jsem tam přidala kousek margarínu.:-8

:-Kmoc pěkné bagetky+1:yes::yes:

:-KMoc pěkné:yes::yes:+

cathleen: Ivi, díky za to, že jsi za mě odpověděla:-*

Všem děkuji za komentáře:-K

BILKOVAI: Jsem moc ráda, že Ti už odpověděla Cathleen, dost často se s ní radím;-) Mám opravdu plynovou troubu, tak teplotu nepíšu a doma jen odhaduju. Na pečení baget má být ta teplota trouby trochu vyšší, mají pak být křupavé.

nachos: Od profi pekařky mě opravdu pochvala těší, děkuji:-K Tuk tam opravdu žádný není. Je fakt, že bagety je dobré sníst co jak nejdříve,druhý den to už není ono;-)

BILKOVAI: Ivet, jestli nevadí, odpovím ti za Marušku (někde tu i psala, že má troubu plynovou, bez určení stupňů)...dej je do trouby vyhřáté na 200-220°C a bez snížení teploty bych je pekla asi 20-30 minut - každá trouba opravdu peče jinak, je třeba se řídit i očima;-)

Krásné fotky,jen se zakousnout:-p:-):-K

Teda bezva moc hezké a jako vyučená pekařka dávám bodík, jen mi přijde divný, že tam není žádný tuk. :-?

Přiděluji bodík, ukladám a vyzkouším:-*

Teda jsou nádherné s vodou i bez potření:-K+9:-p:yes:Ukládám si;-)

:-p krása, jen se zakousnout:yes::-K

:yes::yes::-p

Merylas, ty ty ty! Zase budu mít práci. Tyhke bagetky musím vyzkoušet:-)) Moc hezké obrázky a budou určitě moc dobré, nadýchané:-*:-p:-K....+1
P.S. Do jak předehřáté trouby dáváš bagety péct? Já vím, že každá peče jinak. Víc jak na 200 st.? a zhruba jak dlouho? Nesnižuješ potom teplotu? Dík za odpověď:-K

:-p:yes:

:yes::-*moc pěkné

Héééézkýýý :-O:-O:-O:yes::yes::-p

:-DBagetky jsou perfektní, bezchybné:yes::yes:Mně se vždycky víc líbily ty nařezané před kynutím;-)

Bagetky jsou :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bageta recept, bagety recept, recept na bagety, recept na křupavé francouzské bagety, bagety, bageta, recept na francouzskou bagetu, recept na bagetu, domaci francouzská bageta, domácí francouzské bagety, testo na bagety, bagety recepty, recept bageta, domácí francouzská bageta recept, francouzka bageta, francouzské bagetky, francouzka bageta recept, pravá francouzská bageta recept, jak upéct bagetu, domácí francouzské bageta

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, voda, droždí čerstvé, olej

Přidat fotografie receptu