Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině

Tyto plátky jsou syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě české kuchyně. Šťavnaté maso je jemně dušené spolu s kysaným zelím, zelenými fazolkami a kořenovou zeleninou, což vytváří dokonale vyváženou směs chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 391 kJ /
333 kcal
Bílkoviny11,74 g
Tuky6,90 g
Vláknina28,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,33 g
Sacharidy41,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Krok 2: Vložíme osolené a opepřené vepřové plátky masa, zprudka opečeme z obou stran. Krok 3: Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, zelí na tenké nudličky a zhruba po půl hodině dušení masa zeleninu přidáme do hrnce. Dále necháme dusit, občas podlijeme vodou, ještě přidáme kečup a hořčici. Krok 4: K měkkému masu na závěr přidáme zelené fazolky a celý pokrm zahustíme zátěrkou - rozmícháme mouku ve vodě a za stálého míchání vlijeme do pokrmu. Necháme 15 minut pozvolna provařit. Podle chuti dosolíme a můžeme podávat.

TIP: Různé způsoby zahušťování pokrmů

Zveřejněno 16. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WD1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WD1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

:-)<3:yes:pěkný recept i foto :-K

:-):-8:-K

Ivana79:děkuji za vyzkoušení:-K

Mierne som upravila,vynechala som to zelí,ale inak to bol výborný letný obed,dávno sme nemali:-p:-)13.bodík:yes:

JaninaP.M. 6. 11. 2012 11:01
Dnes jsem udělala k obědu a musím říct,že je to výborné....maso jsem nakrájela na širší hranolky a osmahla,potom jsem přidala uzenou plec též na hranolky,ale menší množství než masa a fakt je to supeeer....díky za recept.

Já bych možná to maso nejdřív poprášila moukou a pak dala opéct. Taky se to tak krásně zahustí:-p:yes:

Pěkné:-p, ale u nás by s fazolkami neprošlo:-Dopět super foto:yes:

Fotky tradičně velice žravé :-p Maso se spoustou zeleniny mám ráda :yes:

Vidím fotku a je mi to jasnééé!:-)) :yes::yes:

u nás asi bez fazolek, ty by manžel nepozřel:-S, ale jinak to vypadá na sympatickou krmi:-p;-):yes:
a krásné obrázky:-8:-) mě se líbí zejména ten druhý:-):-K

:-K:yes:

Vypadá to moc jedle nádherné foto+1:yes::yes:

Vypadá to fantasticky, urcite vyskusam:yes:

Tak to bych si s chutí dala,to musel být prima obídek:-p;-)+1:yes:

Ivi vypadá to lahodně:yes::-K

Tématické fráze:
vepřove maso na kořenové zelenině, vepřové na zelených fazolkách, dušené vepřové plátky, vepřová plec na kořenové zelenině, vepřové plátky na zelenině, vepřové plátky dušené, veprove dusene na zelenine, vepřové plátky na zelí, vepřové maso dušené na zelenině, vepřové na zelenině, vepřové na fazolkách, vepřové maso na fazolkách, dušená kořenová zelenina, vepřové plátky, dušené plátky vepřové, zelené fazolky a vepřové maso, vepřové zelené fazolky, dušené vepřové na zelenině, vepřové plátky na na zelí, veprove kostky na korenove zelenine

Suroviny:
plátek vepřový, cibule, mrkev, petržel, celer, zelí hlávkové, fazolky zelené, kečup sladký, hořčice, sůl, pepř mletý, olej, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu