Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový rohlík

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 558 kJ /
4 436 kcal
Bílkoviny131,50 g
Tuky84,40 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy770,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Postup viz. Máslový rohlík. Krok 2: Z dobře vyzrálého těsta krájíme stejné kousky, které stočíme do bochánku. Necháme 5 minut odpočinout a válečkem vyvalujeme elipsovité placky. Krok 3: Stáčíme na rohlíky, které tvarujeme do písmena "C", což je typický tvar kávového rohlíku. Krok 4: Po nakynutí potíráme vodou a sypeme mákem.

Kvalitní pečivo, křehké s dlouhou životností. Z uvedené dávky mouky vyrobíme 44 ks-30 g, nebo 26 ks-50 g.

Zveřejněno 18. 10. 2011

Poznámka autora fb.lib

I tento druh pečiva vymizel z obchodu, což je na škodu nás, spotřebitelů.

https://www.toprecepty.cz/recept/23556-maslovy-roh...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový rohlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KKR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový rohlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3KKR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Moc dobré rohlíky:yes:+

zizala:Pokud to tak bude tak to bude paráda.Doufám že to půjde přepsat.Budu se snažit o důkladnější popis postupu.Hezký večer.

I já bych se přimlouvala buď za podrobnější postupy nebo odkaz v poznámce na ten máslový:-K
Pokud by František nebyl proti, navrhuju kategorii Moučníky, podkategorii Ostatní nebo Drobné pečivo ;-)

fb.lib: :-DNedovedu si představit žádné pečivo (ani sladké) bez soli. Jednou se mi povedlo dělat bez soli mazanec a byl velice fádní chuti.
A můžeš tedy, prosím, recept (a vůbec všechny svoje recepty) podrobněji rozepsat? Co na kvásek, co do těsta a i postup. Nechodí sem jenom zkušení, ale i začátečníci a ti velice tápou a jsou velmi vděční za přesnější, podrobnější postup. Vím to podle dotazů i SZ.

Jeden cukr je do těsta a druhý do kvásku,mě to je také divný ale kávový rohlík je bez soli.Já si na ně vzpomínám a opravdu asi sůl tam není,prostě byli ke kávě ale přesto byli dobré.Já vím že to je asi špatně zařazené ale kategorie pečivo tam není.Jinak jsou to recepty mistra pekaře a vyšlo to 1992.Stálo to 19,80.Koupil jsem to v Levných knihách v roce 1995 za 5kč protože o tyto postkomunistické recepty nikdo neměl zájem.A jsou dnes super,že jo?:yes:

:-?Františku, můžeš nám písnout, prosím, ze které knihy (z kterého roku) čerpáš recepty? Zajímalo by mě to a možná, že nejen mě;-)Díky.
A máš v receptu psán dvakrát cukr a žádnou sůl - to je dobře?

Pavla: Pavli VŠECHNO domácí pečivo se vyplatí:-!
Nevím, ze které starší knihy František čerpá, ale tohle pečivo z bílé mouky se všechno dělávalo na omládek (druh kvásku), pak bylo nadýchané a trvanlivé jako to dnešní, které je plné různých zlepšujících přípravků.

Prosím, aká múka - hladká, polohrubá? Aký tuk? Hocijaký margarín na pečenie? Vďaka.

Cathleen: děkuju ;-), zaujaly mě tyhle autorovy rohlíky, tak bych nějaký chtěla prubnout..protože dle rozpisu (že z kila mouky vyjde 44 rohlíků), to se vyplatí, to už je slušný..:yes:

Františku, pokud napíšeš větu Postup dle Máslový rohlík, je třeba odkaz na něj (na recept Máslový rohlík) vložit do Poznámky. Jinak ho budou ostatní složitě hledat.

Pavla: :-)Pavli, tohle spíš patří do kategorie Ostatní....postup pro pekárnu tu rozepsaný není.
Samozřejmě to můžeš udělat klasicky - z trochy vody, mouky, cukru a droždí uděláte kvásek, po jeho vykynutí přidáte zbytek surovin a vymícháte těsto.;-)

Ne, bez domácí pekárny jste ztracená;-(

Šlo by tohle uplácat klasicky, bez domácí pekárny?

Zajímavé těsto, to musím vyzkoušet:yes::-K

Tématické fráze:
kávové rohlíčky, kávové domácí rohlíky, kavove pecivo, domácí kávové rohlíky, převalované rohlíčky s tvarohem, kavové rohlíčky recept, kávový trvanlivý, trvanlivé pečivo recept, rohlíky z převalovaného těsta, rohlíčky s převalovaného těsta, orechovo kavove rohlíčky, převalované rohlíky, odkazy recepty, trvanlivé domaci rohlíčky, pečivo ke kávě recepty, rohlíky trvanlivé, raw rohlík, kávový přípravek na písmeno b, rohlík z převalovaného těsta, recept na převalované rohlíčky

Suroviny:
mouka pšeničná, cukr, mléko sušené, droždí, tuk, cukr, voda, mák

Přidat fotografie receptu