Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grahamový rohlík

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 230 kJ /
3 879 kcal
Bílkoviny122,41 g
Tuky43,10 g
Vláknina39,60 g
Cholesterol 95 mg
Sodík 6,12 g
Sůl15,24 g
Sacharidy730,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava těsta může být na kvásek z pšeničné mouky (Máslový rohlík) nebo smícháme všechny suroviny najednou. Krok 2: Vypracované těsto necháme 30 minut odpočinout a z kousku těsta stočíme malé bochánky, které rozválíme na placky. Krok 3: Dále svineme na rohlík. Z této dávky vyrobíme 32 ks-40 g.

Zveřejněno 18. 10. 2011

Poznámka autora fb.lib

Tento rohlík jsem nikdy nepekl, ani nikdo z mého okolí ho nevyzkoušel, ale myslím, že sem patří. Pokud ho někdo vyzkouší, dejte vědět. Díky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový rohlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WW1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grahamový rohlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WW1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Boubelinda:Moc krásný díky za foto,já když jsem je dělal tak jsem je potíral jen slanou vodou a sypal kmínem solí a sezamem.Vajíčkem to zkusím taky,moc se mi to libý.

Tak vyzkoušeno, těsto se vůbec nelepilo. nemusela jsem moučit. Jsou výborné.:-)

Pajaja:Já rohlíky celozrnné nepeču ale peču žitný chleba a mám pocit že by postup měl být stejný.Vemte si Moskevský chléb 50dkg žitný chlebový a 50dkg celozrný mouky a žitný kvas tekutý.
Já mám dojem že pšeničná mouka na grahamový rohlík je na přípravu kvásku.Celozrnné pečivo nekyne jen odpočívá a kyne až při pečení v troubě.Berte to tak že na grahamový rohlík obě mouky jsou pšeničné tak tento poměr mě přijde normální.Pokud budete chtít tyto rohlíky tmavé místo čisté vody použijte meltu.U žitné mouky ať celozrnné tak normální by to bylo jiné.Hezký večer.

Celozrnné rohlíčky - ty mám ráda a ráda je i peču. Jen. . . ten poměr celozrnné a "normální" hladké mouky, no nevím. Mám tu zkušenost, že té celozrnné je třeba méně než té normální. Těsto je moc suché a nepracuje se s ním dobře. Normálně jsem si myslela, že kupované celozrnné pečivo je jen z celozrnné mouky, ale opak je pravdou. Ono to prostě jen z celozrnné nejde. Já bych dala poměr 60 dkg pšeničné hladké a 40 dkg pšeničné celozrnné. Fakt moje zkušenost. . . Jinak stojí určitě za vyzkoušení. :-):yes:+

Děkuji ale já jsem je nepekl tak nevím.Když je někdo upeče ať dá vědět!!!!

:yes::yes::yes: velmi zajímavé rohlíky:-p

Tématické fráze:
grahamový rohlík, grahamový rohlík recept, celozrny rohlik, rohlík grahamový, grahamový rohlík-recept, recept na grahamovy rohlik, recept grahamový rohlík, celozrný rohlík recept, domácí grahamový rohlík, moskevský chléb recept, grahamový rohlík recepty, co je to grahamovy rohlik, grahamový rohlík a zdraví, grahamovy rohlik slozeni, tmave rohliky, domácí grahamové rohlíky, grahamový, moskevský chléb, qrahamove testo, co obsahuje grahamový rohlík

Suroviny:
mouka celozrnná, mouka pšeničná, sůl, droždí, cukr, máslo, mléko sušené, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu