Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 075 kJ / 3 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 179,64 g |
Tuky | 315,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 774 mg |
Sodík | 562 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 12,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si připravíme brambory, které dobře opereme, omyjeme, a nakrájíme na čtvrtky. Prosypeme je grilovacím kořením a solí, přidáme trochu oleje a brambory v této marinádě pěkně obalíme. Rozprostřeme je na plech a pečeme při 180°C v troubě asi 40 minut.
Krok 2: Mezitím si maso z roštěnce očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři pěkné plátky, zlehka naklepeme, na krajích několikráte nařízneme, pak jej potřeme hrubozrnou hořčicí a zprudka roštěnky opečeme na rozpáleném oleji, na hluboké pánvi asi na 2 minuty z každé strany. Maso pak vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, přidáme nakládaný zelený pepř i část nálevu, čtyřbarevný pepř, trochu vývaru a lehce provaříme. Do hotové omáčky vložíme maso zpět, dochutíme solí a můžeme servírovat.
Zveřejněno 19. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Moje poznámka
Roštěnka s pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o66X
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná na pepři,
roštěná na zeleném pepři,
hovězí s pepřovou omáčkou,
pepřová omáčka na maso,
maso s pepřovou omáčkou,
hovezi rostenky na pepri,
roštenka,
roštěnka s bramborem,
roštena s bramborama,
rostenka na zelenem pepri,
roštěna na pepřové omačce,
roštěnky s bramborem,
omačky roštenka,
hovězí roštěnec na pepři,
roštěnky na zeleném pepři,
recept na pepřovou omáčku,
roštěná na zeleném pepři,
roštěnky s pečenými bramborami,
hovezi rostena na zelenem pepri,
vepřové napepři
Suroviny:
roštěnec nízký,
sůl,
pepř celý,
pepř zelený,
hořčice,
máslo,
olej,
mouka hladká,
smetana,
okurky sterilované,
vývar,
brambory,
koření na americké brambory
Komentáře (18)