Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedinský guláš z masáků (růžovek)

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 253 kJ /
1 016 kcal
Bílkoviny55,26 g
Tuky31,41 g
Vláknina101,16 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,23 g
Sůl5,25 g
Sacharidy78,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nasekanou cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme nakrájené houby, lehce je osolíme a podusíme 10 minut. Přidáme zelí, papriku a kmín a dusíme dalších 15 minut. Krok 2: Guláš zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody, krátce povaříme a odstavíme z ohně. Krok 3: Vmícháme smetanu, případně ještě dochutíme cukrem, octem, pepřem nebo solí a již nevaříme. Podáváme s knedlíkem, noky nebo těstovinami.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš z masáků (růžovek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedinský guláš z masáků (růžovek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BNx

Komentáře (16)

Ty gramáže jsme myslím všichni pochopili.
Šťourale.

Tak asi to bude dobré, ale překvapuje mě, že se nikdo nepozastavil nad tím údajem 1/5 kg masáků! To je přece totální nesmysl - to je 20 deka! Podusím to, je toho ještě míň, a pak k tomu přidám 1/4 kila zelí - to už pak s chutí masáků nemá NIC společného! Asi je to překlep, možná tam mělo být 1,5 kg masáků. Jdu to vyzkoušet, mám jich asi kilo, to by mohlo stačit. Ale určitě nestačí 20 deka:-!:no:

Alois Liška 17. 3. 2014 13:13
Kdo zrovna nemá růžovky, může udělat i nepravý z plecka, příprava je velmi podobná.

:-))je fajn jeste jsem ho vylepsil kostkou masoxu

Dneska v košíku i spousty růžovek. Vykouším:-D:yes:

Fuj,že se nestydíte,jsem v práci a slintám jak bernardýnek.Ale v každém případě díky,vyzkouším.:-*:-D:-)):yes::yes::yes:

Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

Vřele doporučuju!!!
Je to vynikající,samozřejmě individuální úpravy jsou možné!

Tak, tohle jsem ještě nikdy nejedla a ani neslyšela, takže to budu muset vyzkoušet. Moc se mě recept líbí, dobrý nápad.

Jo k těm přílohám jsem ještě zapomněla (Bibinko, díky) - je to dost syté, takže manžel se zetěm si dali chleba a já s dcerou bez ničeho.;-)

Špagetko, s čím jste to jedli:-?s chlebíkem:-?vypadá to velice dobře a fotky lákají;-)

tak to bych si dala, jen nemám ty růžovky :-(

Tohle bylo dnes jako druhé jídlo. Bála jsem se,jestli to nebude bez chuti jen z jednoho druhu, ale zbytečně.

Bylo to výborné - jen uvedu některé malinké změny podle naší chutě - přidala jsem kromě kysaného zelí i 250 g čerstvého zelí (to jsem nejdřív podusila 5 min. zvlášť), smetany jsem dala 200 g zakysanky a 50 g sladké. Bylo to každopádně moc dobré, předpokládám, že po rozležení do zítřka bude ještě lepší. Růžovky v tom jsou bez :-p:-p:yes::yes: chyby.

Tak to je recept na pochvalu. Už aby byla sezóna. +bodík

mnam chtěla bych ochutnat:-)):yes:

Tématické fráze:
guláš, guláš recept, růžovka masák, růžovka houba, masák, houba masák, masak houba, masák recepty, houba růžovka, masák růžovka, ruzovky recepty, recept guláš, houby masák, růžovka masák recepty, růžovky recept, houby recepty, recepty guláš, růžovka recepty, růžovka, guláše

Suroviny:
houba růžovka, cibule, zelí kysané, smetana kysaná, olej, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín celý, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu