Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)

Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je příprava tohoto štrúdlu rychlá a snadná, protože nevyžaduje kynutí těsta.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odležení.

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odležení.)

Suroviny pro 4 kusy

4kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 092 kJ /
3 368 kcal
Bílkoviny66,18 g
Tuky167,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 806 mg
Sůl1,96 g
Sacharidy391,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mouky nastrouháme tuk, přidáme vejce, špetku soli, cukr, ocet a pomocí vody vypracujeme hladké těsto a necháme aspoň hodinu odležet v chladu. Krok 2: Potom rozdělíme na čtyři díly, každý díl rozválíme na placku, posypeme strouhankou, naplníme nastrouhanými a vymačkanými jablky, přidáme nastrouhané ořechy, pocukrujeme a posypeme skořicí. Krok 3: Pečeme na 180 °C v předehřáté troubě, až nám povrch zezlátne tj. asi 1/2 hodinky.

TIP: Jablečné záviny a štrúdly - oblíbené recepty

Zveřejněno 20. 10. 2011

Poznámka autorky Zdenka +++

Dělala jsem poloviční dávku a mám opravdu 2 nohavice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin - štrúdl (nekynutý)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Vynikající

" nastrouhané ořechy"
Používám sekané ořechy:yes: místo octu dávám bílé víno:yes::yes:
Před pečením jsem zkoušel mašlovat žloutkem, vejcem, mlékem, vodou... a vliv to má pouze na barvu produktu, která se stejně u nás ztratí pod sněhobílým cukrovým popraškem ;-)

super těsto, množství na pěkné 4 nohavice. Povedly se a pochutnali jsme si. Tuk jsem použila IVU. Doporučuji.

štrůdlíky jsou vděčný moučník, ty tvoje vypadají moc hezky:-):-K:yes:

mirka:potirala jsem vejcem, ale pak jsem zkusila maslem, nebo herou, testo zjemni a jemne a hezky listkuje,takze ja uz jen maslem;-)

mirka potírám rošlehaným vejcem:-K

Mirka:... a ja nevim cim mam potirat nohavice? ... vejce s vodou?, nebo jen rozslehane vejce? ...???:-?

rolajs:ja myslim, ze muzes pouzit maslo:yes:

může se použít ZLATÁ HANA,nebo máslo? děkujůůůů :) hezký den přeji všem!
:-p

Někde mám recept tady na to těsto a kdysi jsem ho hodně dělávala. Je vynikající.:yes: Dnes jsem zhnilá:-(( udělat si ho, tak si kupuji listové, nebo dělám z pomazánkového másla. Rozhodně děkuji za připomenutí;-)

Tenhle recepis mám taky-s octem, je to výborný těsto :yes:. A fascinuje mě, jak máte krásně "štíhlý štrůdl". Mě se to vždycky rozplácne do široka :-D, asi málo "utahuju" :-)

Tenhle štrůdl lépe řečeno zbytky ze 3 nohavic mám ještě dnes ke snídani. Akorát já používám Lukanu, mouku míchám půl na půl se špaldovkou a cukr dia na pečení :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
jablečný závin s octem, těsto na závin s octem, nekynuty jablecny zavin, nekynutý závin, jablečný štrůdl s octem, závin s octem, jablečný zavin, jablkový závin nekynutý, jablečný štrúdl, štrúdl s octem, těsto na štrúdl s octem, jablečny zavin recept, jablečný závin nekynutý, tažený závin recept úžasný, tažený závin recept úžasný, jablecny zavin-strudl, nekynutý jablkový závin, štrůdl nebo štrúdl, recept na jablečný štrůdl, těsto na slaný štrůdl nekynuté

Suroviny:
mouka hladká, tuk, vejce, cukr, ocet, voda, sůl, strouhanka, jablko, ořechy, skořice, cukr

Přidat fotografie receptu