Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dalamánky kefírové

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fb.lib fb.lib

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 606 kJ /
4 208 kcal
Bílkoviny130,20 g
Tuky64,65 g
Vláknina49,00 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,45 g
Sacharidy751,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků, ze kterého vyválíme váleček těsta a krájíme stejné kousky těsta. Krok 2: Nakrájené kousky těsta stáčíme do malých bochánků a vytvarujeme večky. "Dalamánky originál". Krok 3: Dáváme na prkna potažené plátnem, závěrem dolů. Po nakynutí obracíme, potíráme vodou a sypeme sezamovým semínkem. Krok 4: Pečeme v páře.

Zveřejněno 20. 10. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kefírové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dalamánky kefírové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wRR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

fb.lib:Františku, upekla jsem tvé dalamánky a dovolila jsem si dát fotku, kdyby sis jí nepřál vymažu, jsou dobré a dávám ti 2.bod:yes:

Františku, přidáte někdy taky něco, co jste sám upekl, nebo nám jen opíšete celou kuchařku?

Přesně jak píšete,stačí hrneček s vodou který tam dáte už při zapínání trouby.Je to pro lepší kynutí při pečení a aby pečivo netvrdlo.

Simona Kucerova:Simi já taky ne, ale myslela jsem si dát při pečení do trouby hrnek s vodou;-);-)

A jakpak asi chutnají:-?A ještě mám dotaz,nikdy jsem nepekla v páře,co je tím myšleno:-?

Vypada dobre :-)ale neni fotka;-(

Tématické fráze:
kefírové bochánky, pečeme z kefíru, co do těsta aby pečivo netvrdlo, dalamánky, dalamánek ve formičce, kefrove dalamánky, co dát do těsta, aby druhý den netvrdlo?, kefírové pečivo, pečivo z kefíru, dalamánky z brambor, kefírové pomazánky, aby domaci pecivo netvrdlo, aby cukrovi netvrdlo, pečení na páře recepty, dalamánky recept

Suroviny:
mouka pšeničná, mouka žitná, kefír, cukr, droždí, máslo, sůl, semínka sezamová,

Přidat fotografie receptu