Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výživná večeře pro děti - Retro

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fb.lib fb.lib

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 708 kJ /
408 kcal
Bílkoviny30,96 g
Tuky20,22 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 456 mg
Sodík 357 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy25,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit půl litru mléka s vanilkovým cukrem. Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. Necháme přejít var a hned vyndáme na mísu. Krok 2: Žloutky se rozkvedlají se lžící mouky v troše studeného mléka a vlijí se do vařícího mléka za stálého míchání. Krém se nechá vystydnout a studený se vlije na nočky v míse.

Zveřejněno 21. 10. 2011

Poznámka autora fb.lib

Recept z novin Křesťanská žena 1920-50 Rodina a domácnost.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výživná večeře pro děti - Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x773

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výživná večeře pro děti - Retro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x773

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Téhle dětské dobrotě naše babička říkávala ptačí mléko :-D pro mě, jako děcko, nepředstavitelná věc! Myslela jsem, že se na recept úplně zapomnělo, ale máme ho tu víckrát, i pod tím legračním názvem :-) stojí za to ho vyzkoušet.

K večeři bych to asi dětem nedala, ale jako dezert je to výborné:yes::-p+

Já vím, co znamená výraz "Retro", o to ne, jen mi v souvislosti s Vaším pokrmem nebyl jasný. Bez fotky si tohle opravdu neumím představit. ;-)

Pajaja:Retro je: ve zpětném čase,používá se to většinou na věci 50 a 60 let 20 století a že jste ten recept nepochopila tak to Vám nepomůžu,ten recept si musíte přečíst.:-(A nočky:Ze dvou bílků uděláme tuhý sníh, lžící vykrajujeme nočky a házíme do vařicího mléka. :-)):yes:

Tak tento recept jsem absolutně nepochopila. :-O Z čeho ty nočky jsou? Hrozně napsaný, nezlobte se. A taky nechápu co je na tom "RETRO"? :-//:no:

magdalenka: to áno, ale to mlieko je prevarené a to ja nerada :-D:-D:-D

tejaja: Býva zvykom ho konzumovať studené...niekedy ako nedočkavé decko som ochutnávala, ale studené vtáčie mlieko a horúce leto je tá správna kombinácia.

Vtáčie mlieko...babička nám vravela, že nám urobí kohútie mliečko :-D:-D:-D Brat vždy zjedol aj moju porciu, mne to veľmi nechutilo, ale tým nechcem povedať, že je to zlé, práve naopak. Nechutilo mi to len z toho dôvodu, že to mlieko bolo teplé, prevarené...ja odmala sa nalievam mliečkom studeným a neprevareným :-D Ale to už je moja vec, nie vec receptu ;-)

Pája:tak jsem to myslela i já!!!Díky moc;-):yes:

Vyštrachejte tam ještě nějakou zajímavost :-K:-* Pěkně prosím:-8

fb.lib: Já myslím každý si ty deka převede.. v tom bych problém neviděla. :-))Je pravda, že když jsou suroviny vypsány..předem..je to přehlednější, člověk hned vidí, co si má všechno připravit.. a pak už jen "jede". :-* Ovšem u tohoto receptu, to zas až tolik nevadí...surovin není mnoho... U většího už chápu, že to může být horší... Musela bych si postup asi číst několikrát celý, abych na nic nezapomněla a v půlce vaření pak něco honem honem nesháněla..:-D Já bych suroviny vypsala a potom normálně napsala postup v originálním "retro" znění :-*:-K Ještě jednou říkám, že jsou to povedené recepty.. pro mě jo:-p

bublinkaUK: v podobných receptoch je rec. od HankyPu, aj s fotkou, pozri si to, aby si mala lepšiu predstavu.http://www.toprecepty.cz/recept/7181-bilkove-noky/
Mlieko vrie - slabo, v hrnci na mlieko - dvojité dno - nekypí, neprihorí, polievkovou lyžicou sa vykrajujú čím väčšie, tým lepšie, také veľké halušky. Nepoužila by som výraz hádžu do mlieka, ako hore autor, ale necháš ich opatrne skĺznuť z lyžice, aby sa nerozpadli. Obvárajú sa najprv z jednej strany, potom z druhej strany.
Nechávame dobre vychladiť v chladničke, v lete úžasne osviežujúce. Na vrch bielkových halušiek pri servírovaní kvapneš napr. aj zriedený džem, čokoládový likér, príp. posypeš nastrúhanou čokoládou. U nás toto bývalo často vlete v nedeľu, keď sa mamke nechcelo piecť a všetci sme to milovali. Klasické VTÁČIE MLIEKO.
Snáď sa autor receptu na mňa nenahnevá, že som si dovolila tu rozpísať.

Mě to nebude dělat problém vypsat suroviny ale jak to bude vypadat když napíši 500g tvarohu v receptu a v popisu budu psát 1/2kg protože lépe je takto staré recepty neupravovat ,psát je tak jak jsou.Vemte si v tomto receptu děláme sníh normálně se šlehá.
Je toto nepodstatný ale můžou přijít věci na kterých bude záležet a mohou recept ovlivnit.Jaký na to máte názor.

no neviem si to dobre predstavit...ako mam varit nocky v mlieku, ved ked sa mlieko zacne varit ihned to zacina kypiet a priharat.alebo sa to tym vyslahanym bielkom nejako upokoji?:-8

Tak mě tyhle recepty rozhodně dělají stráááááááášnou radost!!:-*:-K..Jen pište dál.. A tohle mlíčko vyskouším..neznám, ale vyzkouším..:-p

Tématické fráze:
večeře pro děti, večeře pro děti recepty, co dětem k večeři, recepty pro děti od dvou let, recepty pro děti od 2 let, co k večeři pro děti, recepty pro 2leté děti, recepty pro 2 leté děti, co vařit pro děti, vyživna jidla pro děti, recepty pro děti do 12 let, výživná jídla, recept na večeři pro děti, večeře pro 2 leté děti, recepty na večeře pro děti, výživné jídlo pro děti, vtacie mlieko, vecere pro 4 lete deti, co na veceri pro děti, večeře pro děti do 2 let

Suroviny:
mléko, cukr vanilkový, bílek, žloutek, mouka, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu