Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivana79 Ivana79

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 319 kJ /
1 032 kcal
Bílkoviny110,01 g
Tuky33,12 g
Vláknina14,88 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,68 g
Sacharidy38,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Krok 2: Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé, sójovku a zalejeme vývarom. Asi po 10 minútach pridáme huby, červené víno a zvyšné dva rozotreté strúčiky cesnaku. Krok 3: Pred koncom zahustíme smotanou, prípadne múkou. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, zemiakmi, cestovinami.

Zveřejněno 21. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJJy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJJy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Mnam! vyzera to vronybe!na kurze varenia sme na pouzivali specialnu tempura muku, zial v obchodoch som ju este nevidela. a vyprazali sme banany, ktore boli vynikajuce, aj ked v banany moc nemusim.

Ďakujem za milé komentáre:-K
Anička:ani ja nepoznám to želé:-D,tak to bolo v recepte,ja som dala tiež marmeládu:-)
Bibi:tie ingrediencie naozaj spolu ladia,aj keď sa ich zdá na prvý pohľad moc;-)
Rebi:do tej ryže som nastrúhala trochu mrkvy a dala trošku kurkumy:-)

:-p:yes::yes::-K

Ivanko, tááááák dlouho jsem tě neviděla:-O, ale toto jídlo musí dostat bodíka, ladící suroviny nemohou dopadnout jinak, než si na nich pochutnat:-p a 5.bod je tvůj:yes:

krásná omáčka, ta barva;-) a ta chuť:-p:-8 ta bude excelentní, ingredience se krásně doplňují:-):yes:
čím jsi docílila barvy té rýže:-O:-? že tys tam přimlela cihlu:-8:-?:-D:-D:-D:-D

Tedy, to je surovin a závěr paráda asi:-K:-O;-):yes:

Ivanko;-)toto krásně nafocené jídlo se mi moc líbí:-KRybízové želé neznám:-8ale jistě půjde nahradit rybízovou marmeládou.První bodíček za príma pochoutku Ti letí:-p+1:yes:

Tématické fráze:
veprove na houbach, vinova omacka, kurze na paprice, vepřova pečeně s řrybizovou, čím nahradit červené víno, hovězí maso s rybízovou omáčkou recepty s fotkou, hovězí s vínovou omáčkou, vínová omáčka recept, jídla z bravčového plecka, bůček s rybízovou omáčkou, veprove na houbach recept, vepřová recepty s omackou

Suroviny:
plec vepřová, žampióny, cibule červená, česnek, paprika sušená sladká, želé z rybízu, protlak rajčatový, víno červené, koření nové koření mleté, kmín drcený, omáčka sojová, smetana zakysaná, vývar, petrželka, rozmarýn sušený, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu