Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaný vepřový bok

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 797 kJ /
430 kcal
Bílkoviny8,51 g
Tuky3,36 g
Vláknina5,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,10 g
Sůl12,10 g
Sacharidy58,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí. Krok 2: Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a hořčici, prošleháme a při promíchávání vaříme ještě 5 minut. Krok 3: Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní osolené plátky bůčku. Necháme marinovat 2 hodiny či přes noc. Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme do ní pekáček s masem a marinádou. Zapečeme asi 10 minut, podlijeme trochou horké vody, snížíme na 180°C a pečeme asi hodinu. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 23. 10. 2011

Poznámka autorky Eliza

Podle časopisu Albert, mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMD0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qMD0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Moc krásně vypadající bašta:-K+15:-p:yes:

No, rumem asi ne...:-* Sherry je silné víno, které několik let zraje v dřevěných sudech a má větší podíl alkoholu. Možná bych ho nahradila portem, možná martini...možná i koňakem (v menším množství). Ale nevím, proč ho vlastně nahrazovat...;-)

jarmilus: asi rumom...

dá se sherry něčím nahradit?

Elí, tak to bude skvělé masíčko a já ho přímo cítím v ústech:-p Dávám ti 14.bodík to je jasný-(jen si oprav v surovinách ten třtinový cukr, máš tam třitovej a ten já neznám:-D

jednomu se sbíhají sliny - dvoubarevné maso je báječné:yes::-D

:yes::yes::yes::yes::yes:

Zapomněla jsem dát bodíka:-K:-K

Eliza:Jo, máš krásné papání,ale my radši toto,ale ten brokolicový salát je sytý a moc zdravý i pro rodiče,hodně vitamínů a chleba k tomu a odpadneš,:-)také i zdravá změna,ale saláty jsou na večeře moc zdravé Eli,moc chutnal tady manželovo kolegům, snědli vše a že to jsou chlapi:-K:-K;-)

:-p mňam, dala bych si hned:yes: jednou za čas bůček neuškodí;-):-K

Zdravé bílé maso prorostlé červeným, ale pěkně nafoceno:yes:

A také bych podotkla, že je i možná trestné dávat takové recepty veřejně, protože mé chuťové buňky pořádají revoluci a já když na to koukám večer po práci, tak co s tím pak mám asi dělat???? :-// Na to už mi nikdo recept nenapíše, co :-?:-?:-D:-D

:-8:-D:-D, já jsem si říkala, že pár lidí napadne, jak to stravování máme masové poslední dobou...;-) Ale vysvětlím - máme na bytě rodiče, kteří se stěhují ze starého bytu do nového...asi pět ulic od sebe...a my jsme na půl cesty. Na chalupě je už nevlídno, tak jsou s námi. A tatínka bych nějakou brokolicí, kuskusem, nebo nedejbože salátem nepoctila...;-)takže proto. No, dnes večer se přesouvají do nového, tak si odlehčíme na stravě...:-)) Ale i tak jsem k večeři většinou dělala saláty (včera s mozzarellou) nebo lehké těstoviny.
Děkuji za body receptu.:-K

Moc pěkný bůček;-)bůček mám moc ráda:yes::yes:

tak dietní to nebude, ale o to lepší:-8:-8 vypadá to velmi, velmi žravě:-8:-p:-D:yes::yes:, krásné ingredience, ještě hezčí obrázky:-):-K:yes:

Teda Eli, vy toho masa ale sníte:-)):-D. Bůček mám moc ráda jakkoliv upravený:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřový bok, vepřový bok recepty, marinovaný vepřový bok, vepřový bok recept, veprovy bok na grilu, marináda na vepřový bok, marinovaný vepřový bůček na gril, marinovany bok, jak upéct vepřový bok, recept na veprovy bok, marinovaný vepřový bůček, recepty veprovy bok, marináda na vepřový bůček, veprový bok na gril, recept veprovy bok, vepřový bok marinovaný, marinovaný pečený bok, vepřový bok bez kosti recepty obrázky, vepřový bůček na grilu, vepřový bok v marinádě

Suroviny:
bok vepřový, sůl, sherry, cukr třtinový, česnek, zázvor čerstvý, protlak rajčatový, omáčka sojová, hořčice dijonská

Přidat fotografie receptu