Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík podle dědečkova chalupářského receptu

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba tepelné úpravy: 85 min

85 min (85 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 038 kJ /
1 921 kcal
Bílkoviny9,08 g
Tuky160,77 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,54 g
Sůl3,75 g
Sacharidy60,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěného a odblaněného králíka osušíme, rozporcujeme, prosolíme, opepříme, pokmínujeme. Stejně tak upravíme a okořeníme další králičí stehna a vše zalijeme připravenou promíchanou marinádou a necháme takto naloženého králíka do druhého dne uležet. Krok 2: Na druhý den pak králíka poklademe ještě plátky cibule, kousky rajčátek, paprik, přidáme koření a přiklopený pekáč s králíkem dáme péci do předehřáté trouby. Podléváme po celou dobu pečení jen marinádou. Krok 3: Ke konci pečeme králíka již odklopeného, chceme-li mít více šťávy, podlijeme ještě vývarem a dopečeme do zlatova. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

TIP: Jak špikovat králíka

Zveřejněno 24. 10. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Měla jsem doma ještě kousek vyuzeného bůčku, tak jsem ho také ke králíkovi přidala, pak byla šťáva voňavá a chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík podle dědečkova chalupářského receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5mM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík podle dědečkova chalupářského receptu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K5mM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Moc dobrý, chutnal skvěle. Jako přílohu jsem dala karlovarský knedlík a nemělo to chybu :-)
.

:yes: Výborný recept. Moc jsme si pochutnali:-p. Posílám bodík a řadím k oblíbeným:yes:

:-) Tak a králík už je naložený, zítra dám vědět, jak nám chutnal:yes:

Iriska:díky:-K

Ivanko, tak ten ušák vypadá úžasně. Ten si bodík určitě zaslouží :yes::yes:+

Děkuji za milá slovíčka:-K;-):yes:

Krásný receptík:-Kna chutného mycáčka:-p+14:yes:

Moc pěkně připravený králík:-p:yes:, taky se na něj chystám, ale až asi o víkendu.

Také mám v mrazáku dva králíčky,jen to víno jsem v neděli dopila.No,co se dá dělat,rozdělám další láhev a ze zbytku udělám svařák:-D:-D:yes:Posílám ti bodíka;-)

Teda Ivo:-Oto je jistě delikatesa:-p:-p:-pmám 4stehna koupené,receptík ukládám a vyzkouším,je to moc lákavá kombinace:-p+1:yes:

Pěkný receptík:-);-):yes:+

Ivanko, to si piš, že jsem ráda:-) A domácí:-D a Tvůj receptík je lákavý. Zatím mně nejvíc chutnal od Jany Remkové "Béřovický" anebo pečený s bůčkem, ale je potřeba vyzkoušet taky jiné receptíky:-)):-K

jupí další pěkný recept na králíka ,hned ráno si vyndám z mrazáku jednoho a až povolí tak naložím a... to budou ve středu koukat doma

Krásný králíček:-p:-p:yes:+8

BILKOVAI: tak to asi jsi ráda,dva ušáky mít na mrazáku,paráda:-K;-):yes:

Tématické fráze:
králík recepty, naložení králíka, recepty s králíkem, top recepty králík, jak odblanit králíka, recept na králíka, recepty z králíka, kuchařské recepty na králíka, naložený králík, recepty na králíka, úprava králíka - recepty, králík recept, naložení králíka před pečením, recept na naložení králíka, bůček s králikem, top recepty z králíka, kuchařské recepty králík, vyuzený králík, králík recepty bezkonkurenční, beřovický králík recept

Suroviny:
králík, stehno králičí, cibule, kmín celý, sůl, pepř mletý, bobkový list, tymián, koření nové koření, paprika čerstvá zelená, rajče, olej, víno červené, omáčka worcesterová, omáčka sojová, hořčice plnotučná, paprika sušená sladká, křen

Přidat fotografie receptu