Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 663 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny137,15 g
Tuky53,65 g
Vláknina7,14 g
Cholesterol 673 mg
Sodík 1,53 g
Sůl3,81 g
Sacharidy19,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, dáme mléko, promícháme a necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Pak přidáme mateřídoušku, nadrobno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek, nadrobno nakrájenou papriku, Hermelín nakrájený na kostičky, vejce, petrželku a důkladně promícháme. Pokud by se zdálo, že je masa řidší, můžeme přidat strouhanku. Krok 3: Pak utvoříme koule, které dáváme do strouhanky a tam je dlaní rozmáčkneme do tvaru karbanátku, obalíme i z druhé strany, smažíme na menším množství oleje, nejprve přikryté, pomalu tak na 150°C, aby se pěkně propekly a sýr se rozpustil. Krok 4: Potom opečeme ještě chvíli z obou stran nepřikryté a na větší stupeň.

Zveřejněno 25. 10. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Už jsem je někdy dávno zkoušela, dneska jsem si na ně vzpomněla a přidala jsem ještě papriku, protože ta je se sýrem velmi dobrá a výsledek byl znát. Jsou velmi šťavnaté!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlrM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Překvapivě šťavnaté karbanátky s Hermelínem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YlrM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

smuclerka: Jitko, trouba vysušuje, proto se to smaží, aby to bylo šťavnaté;-) Jinak mám velkou radost, že chutnalo:yes:

Bibinka: Dobrý den, zkoušela jsem v troubě, není to ono, dnes budu zase smažit a už se na ně moc těšíme, jsou báječné. Hezký den. Jitka

Jitka: Jitko, já myslím, že by to šlo, asi tak na 200 st. a aby se propekly, tak 3O-45 minut? to si musíš vyzkoušet, já je v troubě ještě nedělala, a spíš bych je pekla přikryté, aby se nespálily a až ke konci bych je nechala bez přikrytí. Vyzkoušej a písni, jak se to povedlo.

Dobrý den, šly by karbanátky péct i v elektrické troubě? Dvakrát jsem je smažila, jsou vynikající, ale ráda bych je nabídla i dítěti. Jaká by byla teplota trouby, jak dlouho se tak peče? Myslím, že z výše uvedeného množství jsem měla cca 12 karbanátků. Děkuji.

Dominikap0: Dominiko, díky, že jsi to vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo:yes: Víš, že jsem nad tou hořčicí docela přemýšlela:-?;-)

Moc dobré, fakt jsme si pochutnali, hlavně ta paprika je nápad:yes: Ještě jsem přidala lžíci hořčice a nemělo chybu...

Mám ráda paprikový lusk k jakémukoliv masu. Dává mu zvláštní chuť a vůni. Máš hezky veselé barevné fotečky:yes::yes:+

;-)Všem děkuji za kladné komentáře

fešné karbošky:-p;-):yes: jak tak koukám, víc nás dělalo z mletého:-D;-):yes:

suslajda:;-)A dobře i mi:-D
Bibinko ta čerstvá paprička v takové dobré baště pěkně křupká viď:-*Moc hezký recept :-p+10:yes:a pěkně nafocené jídlo:-K

;-)že sem lezu tak pozdě dobře mi tak+1:yes::yes:

:-);-):yes:+6

:yes::-p

BIBI..hned bych si dala:yes::yes::yes:to musí být pochoutka:yes::yes::yes:

Karbošky máme moc rádi a s tím sýrem to musí být opravdu dobré. Bibinko, dávám Ti bodík a někdy vyzkouším:yes:

jooj, to jsou karbošíky:-p:yes: a ještě se sejrečkem:-p:yes:

Tématické fráze:
šťavnaté karbanátky z mletého masa, šťavnaté karbanátky v troubě, šťavnatý karbanátek, stavnate karbenatky, karbanátky z mletého masa do trouby, jak připravit karbanátky, jak dlouho péct karbanátky, jak pripravit karbenatky, jak péct karbanátky, jak péct karbanátky v troubě, karbanátky se sýrem a paprikou, jak udělat šťavnaté kkarbanátky, karbanatky jak pect ?, recept na šťavnaté karbenátky, štavnaty karbenatek, teplota na karbanatky, pikantní karbanátky s camembertem, jak prepravit karbenatky, karbanátky v troubě s paprikami, šťavnaté mleté maso recepty

Suroviny:
maso mleté mix, cibule, česnek, sýr hermelín, lusk paprikový, mléko, vejce, pepř, majoránka, petrželka, sůl, strouhanka

Přidat fotografie receptu