Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové knedlíčky v houbové omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 052 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny118,22 g
Tuky62,77 g
Vláknina7,48 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 612 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy39,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vymícháme masovou směs a vytvarujeme knedlíčky (v průměru asi 4cm). Na rozpuštěném másle+olivovém oleji opečeme knedlíčky ze všech stran (trvá to 4-5 minut). Vyndáme okapat a udržujeme v teple. Krok 2: Na oliv.oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme houby, trochu podlijeme vodou a asi 5 minut podusíme – občas promícháme. Přidáme hovězí vývar a masové knedlíčky. Krok 3: Odkryté dusíme asi 15 minut, omáčka se částečně vydusí (pokud jste omáčkoví, podlijeme trochou vody), potom smícháme trochu teplé omáčky + studené vody a řádně zamícháme lžičku mouky. Vše vlijeme do kastrolu a dusíme dalších 10 minut. Občas lehce promícháme, omáčka bude houstnout, tak ať se nepřichytne ke dnu. Krok 4: Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vodě. Na pánvi na rozehřátém másle smícháme strouhanku a kmín a chvilku osmahneme, aby se vůně kmínu uvolnila, vsypeme těstoviny a vše promícháme. Krok 5: Dohotovení:
Masové kuličky vyndáme, do omáčky již na slabém plameni pomalu vlijeme smetanu, zakápneme citron.šťávou, případně dochutíme solí. Prohřejeme a můžeme servírovat. Krok 6: Na talíř naservírujeme masové knedlíčky, zalijeme omáčkou a nahoru posypeme těstovinami.

Zveřejněno 25. 10. 2011

Poznámka autorky jahoda

Recept pochází z Bavorska, ale místo těstovin bavoráci servírují jejich oblíbené spätzle.

Z nedostatku času jsem nahradila těstovinami, ale recept na spätzle přidám pro případné zájemce:

Nejdříve si nachystáme vařit osolenou vodu.

2 hrnky polohrubé mouky, 2 lehce rozšlehaná vejce, ½ hrnku mléka, sůl, pepř.

Mouku se solí smícháme v míse, uděláme jamku a vlijeme dovnitř rozšlehaná vejce s mlékem. Vařečkou vše pomalu promícháme až dohladka.

Těsto prolisujeme přes cedník na noky do vroucí vody, chvíli povaříme, jakmile vyplavou, jsou hotové.

Kmínové nudle dodají celému pokrmu šmrnc a doporučuje se zapíjet dobře vychlazeným pivkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové knedlíčky v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51VK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masové knedlíčky v houbové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/51VK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Moc hezké jahůdko, vábné, zkusím,prima inspirace:-K:yes:

Jahůdko, v Tvém podání to vypadá silně jedle;-):yes::-K

:yes:+13:yes:;-)

hezky to vypadá a jistě i chuť bude vyvážená:-8;-):-p:-D:yes::yes:

Odjíždíme na chaloupku, přibalila jsem mimo jiné i mleté maso, že se snad bude hodit,že něco vymyslím, už nemusím, jasná volba díky moc za super recept a do špeclí taky cibuličku nedávám, samozřejmě bodík a moc se těší na tuto dobrotu až nám chaloupku rozvoní:-p

Recept ukládám a příští týden uvařím, už se těším na dobrý oběd:-p:yes:

Bože-to je krásně nafocené prímovní jídlo:-K+8:-p:yes:

Jahůdko, krása!!:yes:

;-)vypadá strašně jedle+1:yes::yes:

U tvých omáček a šťáviček k masu si vždy vzpomenu na tu pohádku o kouzelném dědečkovi, který naděloval zlaťáky podle počtu mastných oček na polévce...;-) - jak ten lakotnej boháč nedostal nic a poctivej dobrák měl těch mastných oček plný talíř...;-):yes: a tak i zlaťáčků...

spagetka: jj, tak to bylo uvedený v té knize, ale taky píšou, že je hodně variant:-*
Mě u zakysanky vadí, že ta omáčka je taková nějaká trochu hrudková, možná to je to na zvyku.
Libeček neee, ten nepatří všude:-D
P.S., já ho ale také miluji, ale víc do polévek, ještě je na záhoně, nezmar;-)

No téda, to vypadá výborně, pro mě s hobami a klukům bych to musela přecedit - neví, co je dobrého:-)). Pěkné i foto:-p:yes:

Jahůdko - "můj bavorák" by vylítnul, že ve špeclích nemá mléko co dělat, naopak tam chybí cibule - prosím, ber to ale jen jako to, na co je zvyklý, protože variací na špecle znám mraky a jen u příbuzných v Novém Jablonci v Německu není rodina, aby se shodla na jedné variantě:-D:-D:-D - doufám,žes mě pochopila.
Jinak dělám dost podobně - nedávámolivový ale slunečnicový olej, zkusím příště šlehačku místo zakysanky (i když ji milujem), jo a dávám libeček :-p:-p:yes::yes::yes:

Krásný receptík a 1.bodík:yes:

Tématické fráze:
masové kuličky v houbové omáčce, masové kuličky s houbovou omáčkou, masovy knedliček v omačce, masove koule v houbove omacce, masové kuličky v houbové, mleté s houbovou omáčkou, masové kuličky s houbami, kuličky z mletého masa s houbovou omáčkou, priloha k houbove omacce, omáčka z. mletého masa s houbami, kuličky z mletého masa v houbové omáčce, mleté maso v houbové omáčce, kulicky v houbove omacce, mleté kuličky v houbové omáčce, masové koule se žampionovou omáčkou, houbove knedlicky, masové kuličky na houbách, masové kuličky v houbové omáčce- recept, knedlíky k houbové omačce, mlete maso s houbovou omackou

Suroviny:
maso hovězí mleté, maso vepřové mleté, vejce, paprika sušená sladká, mléko, sůl, pepř, koření na mleté maso, strouhanka, nať petrželová, máslo, olej olivový, houby, cibule, olej olivový, vývar hovězí, mouka, šlehačka, šťáva citronová, těstoviny, kmín drcený, strouhanka, máslo

Přidat fotografie receptu