Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žíznivé kuře

Kuře pečené na soli je krásně šťavnaté, má křupavou kůžičku a chutí blízce připomíná grilované kuře. Je jen na vás jakou přílohou ke kuřeti zvolíte, ať už rýži, nebo vařené brambory.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

eurka

Snadný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 90 min

95 min (5 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Na dno pečící nádoby nasypeme větší množství soli. Krok 3: Na sůl položíme kuře v uzavřené nádobě pečeme zhruba 90 minut. Krok 4: V průběhu pečení občas přelijeme kuře vypečenou šťávou.

TIP: Jak upéct kuře?

Zveřejněno 26. 10. 2011

Poznámka autorky eurka

Recept z kuchařky pro chlapy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žíznivé kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LGB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žíznivé kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9LGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

eurka: pokud se ti v pekáčku vytvoří nějaká “šťáva“,tak jsi kuře špatně osušila.Sůl se pak rozpouští a to se nemá stát.;-) na té fotce je to jasně vidět.Tohle je prostě vzor,jak “kuře na soli“ nemá vypadat:no:

Já mám raději kuře pečené na talíři, tam je šťávy dost a žádný tuk se nepřidává. ;-)

Lidičky, takhle to přesně psali v kuchařce, ale je pravda, že tam té šťávy moc nebylo :-O. Dělala to má drahá polovička,tak nakonec nevím, jestli to ještě podlila či nepodlila :-8 a bylo to docela slané a tudíž sem k tomu měla i půl litru vody :-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))

Irrena:No proto se to asi jmenuje ziznive kure..ze je to tak slane,ze mas pak neuhasitelnou zizen :-D:-D:-D

Taky jsem dělala na soli, ale šťávu jsem neměla a i kdyby byla určitě bych to s ní nepolévala, bylo by to strašně slané;-)

Já myslím, že kuře na soli by se nemělo přiklápět, ne?

Já to taky znám, ale šťávu jsem nikdy neviděla;-)

Nikdy jsem neměl na pečeném kuřeti v soli šťávu - já to dělám na
1 kg soli, že by byla chyba zde - nevím, nevím.;-);-);-)

Kure na soli a vypecena stava?:-O kdysi jsem ho delala, ale bylo to v podstate kure na sucho;-)

Tématické fráze:
kuře na soli jak se to dělá, kure pro chlapy, kure na sucho, pečící mísa na kuře, kuře v pečící míse, kuře pečené na sucho, kuře nasucho, slane kure, recepty kuře v pecici mise, kure na stavu, pečené kuře na suchu, pečení kuřete v uzavřené nádobě, kure na soli, kure pecene na sucho se soli, kure v zapekane mise, kuře pro chlapy recept, pečené kuře pro chlapy, kuře v nádobě bez tuku, mísa na kuře, pečící mísa nakuře

Suroviny:
kuře, sůl

Přidat fotografie receptu