Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční pusinky

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

libelula libelula

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 128 kJ /
509 kcal
Bílkoviny6,60 g
Tuky0,07 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,26 g
Sacharidy120,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme bílky, cukr a vanilku. Dame mísu do hrnce s vroucí vodou (na vodní lázeň!) a šleháme mixerem asi 7-8 minut. Získaná hmota musí být dost tuhá. Krok 2: Vyložíme pusinky na plech a pečeme (nebo spíše sušíme) 1-2 hodiny při teplotě 100-120°C.

Zveřejněno 27. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qM6G

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Netradiční pusinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qM6G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:-p:yes:

dekuji za odkaz na stranky, ze kterych je fotka u tohoto receptu ... vypadaji hodne zajimave

Verush.ka 7. 1. 2013 11:48
Vanilin je umělá náhražka vanilky. Měl by být levnější (logicky, jako všechny náhražky). Já na ceny nekoukám, vždy koukám na to, aby můj vanilkový cukr obsahoval pravou vanilku a nebyl to vanilínový cukr. Jelikož je v těch názvech jen drobný rozdíl, tak věřím tomu, že spousta lidí si toho nikdy nevšimla.
Nejlepší je stejně vyrobit si vanilkový cukr vlastní. Stačí k tomu vanilkový lusk, který necháte odpočívat v cukru. Babička vždycky měla takový doma ve spíži. :-) Chystám se na něj příští Vánoce. Letos jsem přidávala semínka z lusku vanilky a všichni se divili, jak to, že ty vanilkové rohlíčky chutnají jinak a mnohem lépe. :-)
Doporučuji také při pečení používat vajíčka z volně běhajících slepic a pravé máslo. ;-)

no vida:-O:-O:-O, další kradené foto z ruského portálu,
prosím o smazání:-//:-//:-//
http://forum.say7.info/topic45599-600.html

Radůstka 2. 12. 2011 09:26
www.toprecepty.czlibelula:ahoj libelulo, tento způsob je naopak klasický, dělávaly to tak naše babičky. Spíš dnes je snawww.toprecepty.czha vše zjednodušovat, v tomto případě tedy vyhnout se parní lázni. Já dělám oba způsoby a každý má své výhody. Do pusinek s parní lázní se třeba nedá přidávat rozpuštěná čokoláda, roztečou se, což ty za studena neudělají. Tak pečení zdar, ať se daří ;-)

Pekné foto. Aj mňa ale zaujíma, prečo ten názov? A možno dochucovať aj s nescafé, alebo aj pikantným džemom...

Pusinky vypadají moc hezky:-K+4:yes:

Nějak nevím, co na nich není běžného...až na vanilkový cukr...ale to záleží na každém, jak si je vylepší.

Pavla:pusinky jsou běžné, způsob připravy už ne;-)

Klariska:vanlkový cukr

Óóó!! krásná fotka!!

Klariska: tipuju vanilkový cukr.
Jinak to jsou tak nějak běžné pusinky bych řekla, třeba to trochu zvýrazní chuťově ta vanilka. Jednou jsem celou noc sušila pusinky na radiátoru (porouchala se trouba :-D), a taky se povedlo :-).

Co se prosím pěkně myslí vanilinem?

Tématické fráze:
netradiční vánoční cukroví recepty, pusinky, pečení pusinek, cukrové pusinky, netradiční vánoční cukroví, netradiční cukroví, recepty na netradiční vánoční cukroví, vanilkové pusinky, ruske pusinky, netradiční pečení, netradiční recepty, pusinky ve vodní lázni, pusinky recept, jak vyrobit pusinky, recepty na vánoční cukroví netradiční, recept na cukrove pusinky, jak péct pusinky, pečení pusinky, pečeme pusinky, say7

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu