Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce

S těmihle kuřecími závitky můžete pohostit kohokoliv. Nejenže efektně vypadají, ale jsou šťavnaté a plné zajímavých chutí a barev. Jako přílohu můžete zvolit brambory, bramborovou kaši či rýži.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

2-4 porce-jedno prsíčko stačí pro 2 lidi

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 671 kJ /
2 073 kcal
Bílkoviny169,48 g
Tuky154,05 g
Vláknina0,73 g
Cholesterol 508 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,03 g
Sacharidy1,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsíčka rozkrojíme tak, abychom zvětšili jejich plochu. Mírně naklepeme přes fólii, osolíme, posypeme kořením, potřeme hořčicí. Krok 2: Očištěnou mrkev uvaříme do poloměkka a polovinu z ní použijeme. Na každé prsíčko použijeme čtvrt mrkve, špalíček anglické, nebo jiné prorostlé slaniny, kus zelené cibulky a vše stočíme do roládky. Pokud je třeba, zajistíme párátky. Krok 3: Obalíme v trojobalu a mírně předsmažíme na oleji, aby strouhanka později v troubě neopadala. Krok 4: Rolky přendáme do pekáčku, zalijeme šlehačkou, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 25 min. Poté alobal sejmeme a dopékáme roládky dorůžova. Během pečení bez poklice (alobalu), aspoň jednou obracíme.

TIP: 20 receptů na pokrmy z kuřecího masa

Zveřejněno 28. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR2M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úžasné kuřecí rolky ve šlehačce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wR2M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (56)

Eliška: díky;-)

Tento recept známe doma ,ale s tím ,že použiji celé naporcované kuře a jelikož je to velice dobré,tak tohle musí být dokonalé :-):-):-):yes::yes:

Katka R. :;-) díky

tak jsme dnes vyzkoušeli - místo prsních řízků jsem ale měla řízky ze spodních stehen, takže byly mírně děravé .. to jsem ale "zalepila" plátky slaniny (špalíky jsem nedala). Jinak přesně podle receptu od paní Jany a dopadlo to úžasně :-K
Nejvíc mi chutnala ta jarní cibulka uvnitř, absolutní paráda a masíčko taky mňam mňam .. moc děkuji, k vašim receptům se budu vracet :yes:

Karamelka:koukám,že ty dnes máš teda den,vybírat si recepty,jen,aby jsi mohla ubližovat:no:Máš asi řádný problém;-)

Jana Remkova:Jani buď ráda,že má o tebe někdo takovou starost.To se hned tak nevidí.:-D:-D:-D:-D

Karamelka::-D:-D:-D:-D tvoje starosti na moji hlavu!!:-D:-D

Karamelka: Madam metrák mať nebude, ak sa bude hýbať. To len také vyžly jajkajú nad každým joulom, pretože sú natoľko lenivé, že sa nedvihnú od PC a len píšu a píšu...keby sa rozhýbali, mohli by jesť čokoľvek :-p

Karamelka: a proč opět tento komentář? To je snad každého věc ne? Tak to nepapej a nelituj ;-);-)

Karamelka: jsi nechutná svými komenzáři, jdi se bavit do tělocvičny, tam nepřibereš ani deko

Karamelka 12. 11. 2011 17:41
Slanina, trojobal a hafo oleje, pak celá šlehačka. Lituji Vás madam, za chvíli budete mít metrák při takovémto stylu stravování.

Jana B.: bodíka sice nemůžeš poslat, jako neregistrovaná, ale to mi vůbec nevadí. Jsem ráda, že chutnalo;-)

Kuřecí prsíčka vůbec nemusím, protože jsou suchá, ale toto nemá chybu. Jsou opravdu úžasné a výborné:yes: jen jsem dovnitř dala plátek vahalovy slaniny,plátek uzeného sýra a kápii:-)) a posílám bodíka:-K

1974andrea: tak to jsme dvě!:-D

Jana Remkova:No obalovaná křidélka apod. se taky dělají jenom přeci v troubě nasucho nebo ne? Možná by to šlo, nevím;-)

1974andrea: fakt nevím, myslíš opéct na sucho? Strouhanku? No, nevím..

Tohle jsem vylovila až teď, pěkné:yes:, taky takto dělávám, ale pouze kuře, s rolkou mě to nenapadlo. Možná by šlo rolky dát opéct jen do trouby a pak zalít šlehačkou, aby se nesmažily na tuku předem, ne?

:-p:yes::-K

chocolate: díky moc a zdravím CHicago!!:-)

Posílám ti bod z Chicaga:yes:

Pajaska: díky;-)

No Jani,mňááám,nádhera a krásně barevné.:yes::yes::yes::-p:-p

Ano, to si taky pamatuju...šlehačka zmizla, vsákne se do masíčka.;-)

clupmi: Přesně!!! Zmizet!:-)) A to, co po ní zbyde je neskutečně dobréééé!:-p

Vypadá to úžasně a jistě to tak i chutná. Slintám si do klávesnice, i když kuřecí moc nemusím. :-p Jinak, šlehačka má tu zvláštní vlastnost zázračně mizet...:-O

Eliza: Eli, fakt to nebylo nějak mastné, taky jsem se divila. Prso samo o sobě je docela suché a tohle nebylo. Jako náplň však nemusí být anglická, ta moje však byla jen názvem slanina, ty špalíky byly úplně libové. Klidně by se dala použít třeba šunková klobása, nebo špalíček uzeného masa. ;-)

Mně se ta mrkev moc líbí, už jsem o ní mnohokrát uvažovala jako o náplni. Osobně ji miluju v kombinaci s česnekem, tak bych ho tam asi rozetřela. A protože se zítra chystám na špikované maso, koketuju s myšlenkou tam klínky mrkve nějak zakomponovat...:yes:
Jinak co se týče pečení masa ve šlehačce, masa předsmaženého v trojobalu - dost lidí si to chválí a tak jsem kdysi také zkoušela, ovšem pro nás to nebylo šťavnaté, ale mastné. A to nebyl špek ještě uvnitř. Přičítám to tomu, že jsem měla méně zkušeností a trojobal jsem nechala moc nasáknout olejem a pak to nebylo ono.
Mohla bych to vyzkoušet znovu, už proto, že náplň je opravdu inspirativní:yes:.

Jana Remkova:přesně, je to inspirace:yes:

maiva: já jsem ji tam dala na barvu. Chuť už jsem tolik neřešíila. Rozhodně by se dal přidat proužek červené, nebo oranžové kapie místo mrkve, popřípadě brokolice;-) tohle je už na každém z nás.;-). Ten tecept má rozhodně své kouzlo. Odpoledne jsem tady měla kamarádky a dceru a protože jsme na oběd snědli jen jeden kus prsíčka, ten druhý jsem nakrájela na kolečka a všem moc chutnal;-)

maiva:joo táák..jakože jim mrkvička nejede:-?:-O a ví o tom, že je dobrá na zrak:-8:-?:-D:yes: tak, tak:-D:yes:

Tématické fráze:
kuřecí rolky, kuřecí řízky na šlehačce, kuřecí prsíčka recepty, kuřecí rolky se šlehačkou, kuřecí řízky ve šlehačce, kuřecí závitky ve šlehačce, smažené kuřecí rolky, kuřecí závitky na šlehačce, kuřecí rolky recept, kuřecí závitky obalované se smetanou, obalované kuřecí na šlehačce, kuřecí zalité šlehačkou, kuřecí rolady na šlehačce, šťavnaté kuřecí rolky, nápln do kuřecí rolky, kuře na šlehačce, kuřecí rolka se šlehačkou, rolky z kurecich rizku, závitky z kuřecích prsíček, šťavnatá kuřecí prsíčka

Suroviny:
prsa kuřecí, slanina anglická, cibulka zelená, mrkev, hořčice plnotučná, sůl, koření na kuře, smetana ke šlehání, vejce, mouka hladká, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu