Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska na jehle

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evcal evcal

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 316 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny82,96 g
Tuky170,81 g
Vláknina11,26 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 3,50 g
Sůl8,64 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety (já použila mražené) opláchneme a důkladně osušíme utěrkou. Krok 2: Nakrájíme je na menší kousky, které promícháme se směsí koření, posypeme mletou paprikou a případně i přisolíme. Poté je zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Krok 3: Cibuli si rozkrojíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku nakrájíme na malé kousky, stejně tak i slaninu. Krok 4: Kousky tresky střídavě napichujeme se zeleninou a slaninou na špejle. Krok 5: Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém zprudka opečeme rybí špízky ze všech stran. Krok 6: Pak pánev sejmeme z plotny a vložíme do předem vyhřáté trouby a při 180°C dopečeme ještě cca 15 min. Hotové špízy podáváme např. s pečenými bramborami.

Zveřejněno 30. 10. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO6l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska na jehle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jO6l

Marie

Komentáře (7)

Klariska: Děkuji za příspěvek... Díky němu jsem zjistila, jaké jsem se dopustila pro kuchařku neodpustitelné chyby. :-// V záplavě všeho možného koření jsem popletla výrobce výše uvedené kořenící směsi "Pozdrav z Káhiry". Samozřejmě, že se jedná o Kotanyi. A přesně jak uvádíte Vy, tato 25g směs skutečně obsahuje fenykl (6%), mátu, kurkumu (26%) a dále pepř, sůl (28%), petžel, koriandr a hnědý cukr. Takže jsou-li mezi námi odpůrci kořenících směsí, tak můžou použít jednotlivé ingredience. Samozřejmě, že tím nic nezkazí. :-p

Kořenící směs Secrets of the Orient (Pozdrav z Káhiry) je od Kotányi a obsahuje prý fenykl, mátu a kurkumu. Složení není ze stránek výrobce, takže je bez záruky. Snad nám k němu ještě něco napíše Evcal :-).

Raději než nedefinovanou směs Avokádo a :-O Pozdrav z Káhiry:-O bych použila čerstvé bylinky - rozmarýn, tymián, případně meduňku...Pokud již nejsou čerstvé, můžou být v oleji naložené a bude to fajn. Tahle "Káhira - bomba - Avokádo" bude chutnat všelijak, nakonec třeba i dobře, ale dám ruku do ohně, že chuť tresky to nebude...:-S

;-):-p:-K:yes:

Evčo, to vypadá dost dobře. Taky už jsem dělala špíz z ryby Platýze, ale měla jsem na něm jiné doprovodné suroviny. Tak máš
3.bod:yes:

Tento receptík se mi líbí. Káhiru taky nemám, ale myslím si, že to nebude tak vadit:-K:yes:...+

Pozdrav z Káhiry nemáám!!:-D, ale třeba seženu. Bomba nápad;-):yes:

Tématické fráze:
koření na tresku, jaké koření na tresku, naložená treska, treska recepty, jake koreni se pouziva na tresku, jake koreni pouzit na tresku, nalozena treska recept, treska recept, treska na koření, treska,recepty, recepty s treskou, koření na tresku, treska koření, treska nalozena, treska špízy, závitky z tresky recept, treska špíz, treska a koriandr- recept, treska + špíz + koriandr, treska se slaninou

Suroviny:
filet z tresky, koření, paprika sušená sladká, sůl, cibule, paprika čerstvá červená, slanina, olej olivový

Přidat fotografie receptu