Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelení steak se švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 736 kJ /
415 kcal
Bílkoviny3,36 g
Tuky1,97 g
Vláknina6,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy61,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve naložíme maso, můžeme den předem, ale nemusíme. Posekanými bylinkami a rozdrceným jalovcem posypeme steaky, zakápneme olejem, promícháme a necháme marinovat. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku. Na jemno nasekáme šalotku, kterou zpěníme lehce na oleji, přidáme na měsíčky nakrájené švestky a cukr, necháme rozpustit a zalijeme vývarem a vínem. Necháme asi 15 minut vařit, až se většina tekutiny odpaří a vznikne sirupovitá omáčka. Dochutíme, solí, popř. cukrem. Já ještě přidala zvlášť podušené houby, ale dávat se nemusí. Krok 3: Na rozpálenou pánev vložíme steaky, osolíme z jedné strany a po obrácení z druhé, a propečeme je tak, jak jsme zvyklí. Já mám ráda tak akorát, medium, takže stačí 3 minuty z každé strany. Poté maso necháme odpočinout 5 minut zabalené v alobalu.
Podáváme se švestkovou omáčkou.

Zveřejněno 1. 11. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Místo zvěřiny bude chutnat omáčka určitě i k vepřové panence nebo klasickému steaku. Takže kdo nemá zvěřinu, ať nezoufá :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení steak se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N51p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelení steak se švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N51p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Michal:Tak budu držet palce, ať to vyjde. Něco podobného s liškovou omáčkou tady mám taky;-) http://www.toprecepty.cz/recept/31276-jeleni-steak...

Budu vařit na závěrečné zkoušky ale z liškovou omáčkou a rozmarýnovými bramborami :)

Jana Remkova:Nestíháme to všechno ani prohlédnout, viď;-)

A mi to nějak uniklo!:-O:yes::yes:

tejaja:Terezko, nějak mi uniklo, žes mi to pochválila;-). Děkuji moc:-K

Pekný recept :yes: Čerstvé jelenie mäso nemám možnosť, ale mrazené v obchode je. Žeby som to skúsila na sviatky ? V každom prípade bod máš už teraz :-D:yes:;-)

Chci vám všem moc poděkovat za potěšující komentáře:-K:-8. A jak jsem již psala, omáčka se hodí i k jinému masu, nejen jelenímu, ale i k jiné zvěřině, vepřovému i hovězímu a třeba i ke kachním prsům. ;-)

Krásný recept:-Ka omáčka je také parádní:-p+14:yes:

Šmankote to vypadá dobře:-p:-))jelena jsem taky ještě nejedla, jen dančí a srnčí:-)taky jsem myslela, že tihle jsou jen v zoo:-O ale ukládám pro případ, že by náhodou nějaký paroháč byl na dostřel:-D švestkovou dělám také, ale s povidly a sušenými švestkami, s čerstvými jsem to ještě nejedla:-p:-):yes:

Andrejko, tak na tomhle by si pochutnal manžel, ten zvěřinu miluje:yes::yes: +

varilamyskakasicku:Na lítání venku mám dva kluky, to bohatě stačí;-)

1974andrea:superka,soused, ryby chytám taky, jen je ale pouštím zpět,:-) nemám na to, je pak nepustit do vody,jsem na zvířátka měkká, mám retrívra, ty nemáš péjska??Baraček, pejsek není??To by jsi ale pak měla pak pohyb mezi lidma, ven s ním, jéje :-K:-K:-K

1974andrea: máš SZ:-)

maris:No kilčo navíc bych snad ještě uvezla;-), klidně

1974andrea: andrejko, dej si pozor, abych Tě nevzala za slovo;-):-D

Tématické fráze:
švestková omáčka kluci v akci, jelení kýta steak, jelen sika recepty, zvěřina se švestkovou omáčkou, jelení guláš kluci v akci, steak z jeleni kyty, jelen sika kýta recept, steaky z jelení kýty, hovězí se švestkovou omáčkou, kluci v akci švestková omáčka, jelen sika kýta recepty, jelení svíčková steak, jelen sika recept, jeleni se svestkovou omackou, švestková omáčka,kluci v akci, srnčí se švestkovou omáčkou, recepty jelen sika, kluci v akci zvěřina, švestkova omáčka se zverinou, povidlová omáčka k panence

Suroviny:
kýta jelení, tymián, rozmarýn, jalovec, balsamico, olej, sůl, švestky, cibule šalotka, houby, víno červené, vývar, cukr třtinový, sůl

Přidat fotografie receptu