Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní jelení ragů

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 062 kJ /
2 644 kcal
Bílkoviny207,96 g
Tuky191,54 g
Vláknina11,30 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 3,92 g
Sůl9,80 g
Sacharidy18,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Krok 2: Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin. Krok 3: V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda. Krok 4: Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo. Krok 5: Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev. Krok 6: Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 -90 minut. Krok 7: Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme. Krok 8: Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví. Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.

Zveřejněno 2. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní jelení ragů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zVl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podzimní jelení ragů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6zVl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Přidala jsem k mrkvi ještě dvě čerstvá rajčata a bylo vynikající 👍

Tak dnes jsem dělala a opravdu dobré. Naloženo jsem měla 2 dny, jen jsem vše z úspory času uvrhla do tlakového hrnce. Zahušťovala jsem, po přepasírování, jíškou (máslo+ mouka) a na konci jsem teda nedávala mrkev, jen jsem ji nechala vyvařit. Rodinka vařenou mrkev nemusí....Přílohu jsem udělala bramborovou kaši, kvůli dětem. Tříleťák snědl velký talíř, přítel si malinko dopepří, omáčka je jemňejší...Všem nám chutná :yes::-):-K. Díky za super recept...

Opravdu jsem to udelala, doporucuji, je to vynikajici.

Posílám bodík a budu se těšit až seženu masíčko:-p:-p:-O:-O:yes:

no, tak opět polknu a nechám si zajít chuť:-D:yes: už nemám ani kance a jelena no toho už jsme neměli hodně let - ale asi bude inprovizace - mix hovězího a vepřového - schválně, jestli to moji strávníci poznají;-)

hmmmmmmmmmmmmmmmmm:yes::yes::-p

Krásný recept:-K+11:yes:A omáčka je parádní:-p

Ha, další lovec jelenů, ještě, že máme zdroj, viď Otíku;-). Já ho dojídala ještě dnes a ty už s novým receptem:-p:yes:

:-Okrása a určitě i:-p:-p:yes:+9

Hm mám slíbeného srnce ;-);-):-p:-p

Colombo65:parádní recept:-p+8:yes::yes:

tohle joooo:-O:-K:yes::yes::yes::yes:

:yes::yes::-p

Fotka i recept vypadají krásně, ale jak uvařit jelení ragů bez jelena ?:yes:

:yes::yes::-O mám v mrazáku kýtu z daněly:-8

Tématické fráze:
jelení maso recepty, jak naložit jelení maso, recepty jelení maso, jelenní ragů, jelení ragú na víně, recept na jelení maso, marináda na jelení maso, jelení maso recept, jelení maso, recepty na jelení maso, recepty ragů, naložení jeleního masa, ragů z divočiny, jeleníragů, ragů z jeleního masa, jelení kousky, daněla recepty, daněla recept, jelení ragů na zelenině, ragů recepty jelení maso

Suroviny:
plec jelení, cibule, mrkev, špek uzený, sůl, mouka hladká, máslo, jalovec, bobkový list, pepř černý, sůl hrubá, olej

Přidat fotografie receptu