Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Tato zajímavá kombinace chutí vám jistě zachutná. Grilované libové vepřové plátky a plátky celeru dušené v citronové šťávě zapečete s čerstvým voňavým rozmarýnem a sýrem. Podávejte s opečenou slaninou a bramborami.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pbarva pbarva

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 095 kJ /
501 kcal
Bílkoviny32,84 g
Tuky17,51 g
Vláknina32,64 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,58 g
Sacharidy37,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer oloupeme a nakrájíme na silnější proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Šťávu z citronu vylisujeme. Krok 2: Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a na grilovací pánvi z obou stran ogrilujeme. Krok 3: Celer osolíme a polijeme citronovou šťávou a dáme do kastrolu. Trochu podlijeme vodou a dusíme do poloměkka, přidáme cibuli a ještě chvilku dusíme. Krok 4: Pečicí nádobu vylijeme trochou oleje a vložíme ogrilované plátky masa, posypeme čerstvým pokrájeným rozmarýnem, navršíme na ně celer s cibulí z kastrolu a zasypeme strouhaným sýrem.
Necháme zapéci. Krok 5: Na grilovací pánvi mezitím ještě ogrilujeme na plátky pokrájenou anglickou slaninu. Krok 6: Podáváme s bramborami.

TIP: Další tipy na celerová jídla

Zveřejněno 4. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9JX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové steaky na celeru s grilovanou anglickou slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9JX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Andreo není, tepelná úprava není tak krátká, nejprve gril a pak se ještě zapeče

Já bych možná i ten vepřový plátek masa vynechala. Mě by se líbil celer, sýr a slanina :) :-p:yes:

No, vydatný receptík;-):yes:. A není to maso tuhé po tak krátké tepelné úpravě?

pbarva: díky;-)

Ten celer jsem trochu podlil, pak si pustil svoji šťávu, pro začátek jsem pomohl trochou vody.

Hezký receptík na chutnou baštu:-p+4:yes:Celer u nás frčí;-)dělávám podobně:-p

To musí být strašně dobré:-p. Ten celer dusíme jen v té citronové šťávě? Fakt zajímavá kombinace.

Zajímavá směska ingrediencí, celer s eidamem jsem snad nedělala, rozmarý může být ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové maso na celeru, vepřová panenka s anglickou slaninou, veprove maso se slaninou, steaky z vepřové plece, grilovaná panenka se slaninou, steak z vepřového masa, vepřová panenka s anglickou, vepřová plec steak, vepřová plec steaky, steaky z vepřoveho masa, vepřové plátky na celeru, vepřové plecko na plátky, veprovy steak, vepřové na celeru, steak z vepřové plece, maso na vepřový steak, vepřové maso s anglickou, kuřecí steak s hermelínem, anglickou slaninou a cibulkou, grilovaná vepřová panenka se slaninou, plecko s anglickou slaninou

Suroviny:
maso vepřové, celer, cibule, pepř mletý, sůl, koření grilovací, citron, sýr eidam, rozmarýn čerstvý, olej, slanina anglická

Přidat fotografie receptu