Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 994 kJ /
1 193 kcal
Bílkoviny14,96 g
Tuky86,40 g
Vláknina23,58 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 2,08 g
Sůl5,05 g
Sacharidy78,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na vyhřátí. Pstruhy opláchneme, osušíme a posypeme kořením na ryby ze všech stran, i uvnitř. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, žampionům zakrojíme nožku, sloupneme kloboučky a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na podlouhlé nudličky. Oloupané brambory nakrájíme na velké kostky. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, vložíme na rozehřátou suchou pánev a necháme osmahnout dozlatova. Krok 3: Vybereme z pánve a uchováme bokem. Tuk z vyškvařené slaniny slijeme, necháme jen nepatrnou část na kterou dáme restovat nakrájené žampiony, které okořeníme drceným kmínem a pepřem, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut podusit. Krok 4: Poté přidáme kečup, cibuli a papriky a odkryté opékáme dalších 5 minut. Přidáme brambory, vyškvařenou slaninu (trošku si dáme bokem na posypání hotového pokrmu), promícháme a vložíme do zapékací mísy. Krok 5: Pánvičku vypláchneme 1/2 dcl vody, vlijeme do připravené zeleninové směsi, narovnáme pstruhy, obložíme cherry rajčátky, přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Až začne obsah v míse bublat, necháme na plný výkon péct 15 minut. Pak víko odstraníme a stále na plný výkon trouby dopečeme 10 minut. Hotové pstruhy dáme na talíř, obložíme zeleninovou směsí a posypeme vyškvařenou slaninkou.

Zveřejněno 4. 11. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Takto připravená ryba (můžeme použít jakoukoliv) je šťavnatá a velice chutná. Původně jsem chtěla připravit “Pstruha po cikánsku“ podle kuchařské knížky Skvosty české kuchyně, ale při pohledu do ledničky jsem si recept upravila podle sebe a jsem ráda, protože jsem od manžela sklidila velice hezkou pochvalu. Jen nás v závěru při hodování trošku rušily rybí kůstky. Štikozubec by se asi hodil více:-)

Hlavy a konečky ocásků jsem musela před přípravou odstranit, aby mi vše vešlo do zapékací mísy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9xm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh na zelenině z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v9xm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Bahulo,žížalko-díky:-K
Opravdu jsme si pochutnali:-paž na ty kůstky:-8

:-p:yes:

Aničko, pstruh musel být moc dobrý;-):yes:+

Všem Vám moc děkuji za projevený zájem a milé komentáře:-K:-K
BILKOVAI-Ivet to nebyl můj nápad:-8Inspirací mi byl právě ten recept na Pstruha po cikánsku,jak píšu v poznámce,ale hodně jsem si ho upravila podle surovin,co jsem měla doma:-)Jinak ryby jako takové ráda dělám na různé zelenině,nejsou vysušené a nám moc chutnají.Ale opravdu nejraději používám štikozubce(mořskou štiku)Má velice chutné maso a mininum kostí:yes:

Anna Kocikova: pěkné fotečky, ani bych to nepoznala,naopak si myslím, že poslední rcp.máš krásné a pěkné detaily,vše:-K;-):-)

Pěkná rybka se ukazuje na fotce:-p, na žádný problém není vidět;-):yes:

;-)Aničko pstruh je v mrazákua už vím jak ho připravím:-*foto pěkné :yes::yes::yes::yes:

Ukládám, vyzkouším a těším se na to :-p:-K:-K:-K+1:yes:

Aničko, kde Ty na ty nápady chodíš:-O Pstroužek na mně vykukuje z mrazáku a říkala jsem si, že bych ho měla upéct. Měla jsem hodně velkou zásobu na léto, protože když jsme grilovali, tak já si dávala pravidelně pstruha na roštu:-*:-p Tvůj receptík je moc "jedlý" a určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci:-K:yes:...+1

Aničko, pstruhy ještě mám, tak přijdou na řadu podle tebe a bude to zajisté dobré:-p Máš 6.bod:yes:

Hmm, budu si muset koupit nějakou rybičku:-p

Aničko, dělám podobně z filé, vím, že je to moc dobré, tak posílám bodík:yes::-)+

:-p:-):yes:

Anna Kocikova:no vidíš..a já jsem ani nepoznala, že máš s foťáčkem problém;-) ta druhá fotka je mooc hezká:-):-K:yes::yes:

To nevadí, podle fotek to voní až se a to je hlavní :-p:yes:

Nějak mě začal zlobit foťák:-/hodně se mi hádají barvy,tak doufám,že mi neodejde;-(Něco jsem dofocovala mobilem.A hrozně nerada fotím jídlo večer,ještě stále se nedokážu s mým Olympusem domluvit:-8:-DTak mi mé dnešní fotky promiňte;-)

překrásný pstroužek;-):-):yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
pstruh na zelenine, štika na zelenině, pečený pstruh na zelenině, recept štika na zelenině, pstruh do trouby, zelenina recepty, pstruh recepty, pstruh pečený na zelenině, recept pstruh na zelenině, pstruh recept, dobry pstruh, pstruh na zelenině v troubě, pstruh na zelenine ecept, pstruh z trouby, recepty štika na zelenině, jak připravit uzeného pstruha, jak pripravit velkeho pstruha, recepty pstruh na zelenině, recepty na štiku na zelenině, pstruh na zelnině žampiony

Suroviny:
pstruh, špek uzený, žampióny, cibule, paprika čerstvá červená, kečup sladký, kmín celý, pepř mletý, brambory, rajče cherry, koření na ryby

Přidat fotografie receptu