Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý medovník

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kokoska Kokoska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 622 kJ /
3 256 kcal
Bílkoviny58,04 g
Tuky65,62 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 3,60 g
Sůl0,62 g
Sacharidy603,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Menší plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Troubu předehřejeme na 150°C. Krok 3: Med, kysanou smetanu, hladkou mouku, cukr, vejce, olej, sodu a skořici vymícháme do hladkého těsta a rozprostřeme na přichystaný plech a pečeme. Krok 4: Když korpus zvětší objem, zvýšíme teplotu na 200°C a krátce dopečeme. Krok 5: Po zchladnutí potřeme vyšlehaným máslem se svařeným kondenzovaným mlékem a necháme vychladnout ve formě. Krok 6: Povrch můžeme posypat strouhanými oříšky.

Zveřejněno 6. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V02M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlý medovník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V02M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Tak Kokosko....šup a přidej další super recepty...teď by se hodilo něco k Vánocům:-p

Šárko jsem rád že se ti recept zamlouvá i já mám tento medovník moc rád:-K:-p:-D

Tak jsem ho včera udělala a je opravdu vynikající. Kokosce díky za super recept. Dala jsem to do dortové formy. :-)Šel krásně rozpůlit a nedrolí se. Těsto je krásně vláčné. Akorát jsem dala více medu a pekla cca 50 min na 150min.

tak něco takového už dlouho hledám:-*určitě vyzkouším:yes:

:-p:-p:yes::yes:

Skusím:-)

Kokoska:děkuju..teď už rozumím;-) a Šárka má dobrý nápad, dát to do dortové formy, zkusím to;-):-):yes:

Super je ho udělat do kulaté dortové formy, rozpůlit a vyplnit krémem. Zbytkem krému potřít vrchní díl a posypat strouhanými ořechy. Salka většinou hodně zbyde, takže i po okrajích.

:-p:yes::yes:+5

je tam med a dost cukru,musí se to péct pomalu,aby nezčernal,ale jen zhnědl:-))do 150°C zvětšuje objem,při 200°C hnědne:-)

Vypadá to moc dobře,vyzkouším:-p

:yes::-p

rebeka:rebi, autorka píše o zvětšení objemu a pak teplotu zvýšit, podle mě by se tedy tou vyšší teplotou asi objem nezvyšil, protože by se to zapeklo a asi by se to mohlo "sbrousit", ale to je jen můj názor podle popisu.
Jinak se mi to taky líbí :-p:yes:

recept se mi líbí a asi ho brzy upeču;-):yes:
jenom mi není jasné to pečení..napřed 150 st a pak přidat:-O:-?
já to většinou dělám naopak:-O
ono to má nějaký spešl význam tady:-O:-?

Tématické fráze:
rychlý medovník, rychlý medovník recept, recept na rychlý medovník, rychlí medovník na plech, medovník na plech, jednoduchý medovník na plech, rychlí medovník, rychlý medovník na plech, medovník recept na plech, korpus na medovník, rychlý recept na medovník, medovník rychlý, medovník recept, medovnik, vánoční medovník na plech, rychlomedovník, recept medovník na plech, recept na rychli medovnik, medovník rychlý recept, jednoduchý medovník

Suroviny:
skořice mletá, vejce, mouka hladká, cukr krupice, olej, smetana kysaná, soda jedlá, med, mléko kondenzované, máslo, oříšky

Přidat fotografie receptu