Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

3D - Iglů s tučňáky

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bubutop bubutop

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 869 kJ /
7 378 kcal
Bílkoviny189,98 g
Tuky230,49 g
Vláknina22,07 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 2,13 g
Sůl5,45 g
Sacharidy1 126,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot:
Žloutky si vyšleháme s cukrem a olejem do pěny,pak vmícháme mouku a prášek do pečiva,nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílku. Bílky přidáme do těsta lehkým vmícháváním ručně - už nešlehat. Přidáte-li kakao bude mít tmavý korpus nebo obarvíte kakaem jen polovinu těsta a střídavě budete do formy lít po lžících na sebe, budete mít krásné kruhové mramorování. Krok 2: Krém:
Svaříme si dva pudinky v polovičním množství mléka, tedy v 500 - 600 ml na oba dohromady.
Ještě do horkého pudinku vmícháme připravené čočky nebo nalámanou čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí, je to za chvilku. Pak přikryjeme pudink mikrotenovým sáčkem a necháme vychladnout. Krok 3: Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, případně vanilkou, do tmavé varianty dáme trochu víc moučkového, tmavá čokoláda většinou obsahuje méně cukru než světlá. Pak přidáme pudink a vyšleháme do hladka. Tento krém je lehký, jemný a pod potahovky jeden z nejlepších, protože krásně drží a nepropouší vlhkost třeba z ovoce uvnitř, takže se dá použít i na mantinely kolem okrajů, když chcete dát dovnitř třeba tvarohovou náplň, kterou potahovky nesnášejí. Krok 4: Domácí marcipán:
Suš. mléko a cukr v míse pořádně promícháme a zbavíme hrudek, přidáme ost. suroviny a ručně hněteme těsto, napřed hrudkovatí a po chvíli se začne spojovat. Pracovní plochu si posypeme moučk. cukrem nebo když hodně lepí troškou solamylu a propracováváme až se vše spojí v pevnou hmotu. Můžeme několikrát namočit ruce do vody a propracovávat, v žádném případě nepřidávat další vodu po lžících. Sice by se lépe pracovalo, ale marcipán by byl říkdý a tekl by na dortu a figurky by nedržely tvar. Krok 5: Rady:
Na potahování dortu si dělám o trošku měkčí hmotu a na figurky hutnější.
Marcipán ze šuš. mléka není úplně bílý, potřebujete-li bílý, musíte přidat bělobu.
Chcete-li barevný, tak po vypracování těsta vmícháte barvu dle potřeby ( práškové v sáčcích, gelové, pudrové )
Práškové obyšejné potr. barvy rozředíte v pár kapkách alkoholu-nejlépe vodka.

Zveřejněno 6. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3D - Iglů s tučňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BpR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

3D - Iglů s tučňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1BpR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Dort je krááásnýýý! :yes::yes: opravdu,ale chtěla bych se zeptat,když děláte piškot,do jaké formy ho dáte a pak nějak vytvarujete?Pro někoho tato otázka může být primitivní,ale nejsem zrovna"nejstarší" v kuchyni,ale strašně ráda peču a zkouším nové věci a přítel má narozeniny a ten dort je fakt užasný,tak jsem se chtěla zeptat,děkuju za odpověd!;) ;-)

Je nádherný :yes:asi ho udělám pro vnoučka,jste prostě šikulka:-K

perfektní :) díky za tenhle recept...

Nádhera :yes:, smekám. :-)

Krásný dortík:yes::yes:+12

bubutop - krásné dílko :yes::-D

úžasné dílo! :yes:

Užasný to je škoda jíst:yes::yes::yes:

Tak to je zase jednou BOMBA! ;-):-K:yes::yes::-D:yes:

Vtipné,krásné,milé a mňam:yes::yes::yes:

nádhera, klobouk dolů:yes::yes::yes:

Šikovné ruce, co víc dodat:yes::yes::yes:

rebeka: jj jsem taky celoživotní slaďour:yes::-K

Super+:yes::yes::yes:

Severinka: moc děkuju, mistrovské to není, ale aspoň děti potěšil:-K

Tématické fráze:
dort s tučňáky a iglů, dort s tučnáky, dort iglu, tučňáci z marcipánu, tučňák z marcipánu, dort s tučňákem, iglů z kostek cukru, dorty s tučnáky, marcipánový tučňák, iglů z cukru, dort s tucnakama, tučňák z marcipánu postup, recept na tučnaky, dort iglú s tučňáky, iglu z marcipanu, postup na dort tučňák, dort s tucnaky postup, dorty s tučňákem, iglů dort, iglů z kostkového cukru

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, olej, prášek do pečiva, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr moučkový, čokoláda, banán, mléko sušené, cukr moučkový, med, olej, voda, mandlové aroma, potravinářské barvivo, solamyl, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu