Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Flamendrova čalamáda

Tato originální příloha dodá vašim pokrmům nádech orientálního vaření a skvěle doplní nejen grilovaná jídla, ale i studené mísy či obložené bagety nebo sendviče. Dobrá čalamáda, která spojuje svěžest křupavých okurek s jemnou sladkostí cibule.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 494 kJ /
3 225 kcal
Bílkoviny29,03 g
Tuky5,12 g
Vláknina72,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,31 g
Sůl45,00 g
Sacharidy746,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky a cibuli nakrájíme na tenká kolečka, přidáme sůl a necháme 2 hodiny odležet. Krok 2: Potom odstraníme přebytečnou vodu, přidáme ocet, cukr, papriku a kari a plníme do připravených sklenic. Krok 3: Sterilujeme asi 5-10 minut.

TIP: Top 7: Čalamády - oblíbené recepty

Zveřejněno 6. 11. 2011

Poznámka autorky Irule

Tuto čalamádu můžeme konzumovat hned druhý den.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flamendrova čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Wyj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Flamendrova čalamáda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Wyj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Irule: Tak jsem dnes jednu skleničku otevřela a nevidím v tom žádný rozdíl. Je moc dobrá. Mám ji i pikantnější. Dala jsem asi více papriky.

mila52: Tak to opravdu nevím, kdyžtak dejte vědět, až ji ochutnáte. Děkuji:-)

Tuhle čalamádu dělám několik let a vždycky chutná. Letos jsem ji dělala již dvakrát. Dneska jsem ale v zápalu spěchu zapomněla vylít tu vodu. Myslíte, že to hodně vadit? Nebude málo kyselá?

Poprvé jsem jí dělala loni,moc všem z rodiny i kamarádům chutnala a dneska sělám zase ze dvou dávek:-)

mila: jsem moc ráda, že vám chutná :-K

BILKOVAI:200ml;-)

Jak je prosím ten kávový šálek velký?

:yes::yes::-p

Dana61::-8:yes::-K

Irule: no za takovou dobrotu musím poděkovat já a né ty:-D na zavařování těch okurek bylo málo a tak jsem udělala tvůj receptík a opravdu famózní;-)díky, díky

Dana61:děkuji moooc za vyzkoušení:-K. U nás je taky oblíbená a moc ;-):-))

našla jsem tvůj recept a ihned jsem ho realizovala;-) je to opravdu lahůdka:yes::-D ke grilovanému masíčku to nemělo opravdu chybu:-p všichni chválili:yes:

ze dvou dávek jsem měla 17 malých zavařovacích sklenic ;-)

Denisa: děkuji:-8, je skvělá. O víkendu se na ni zase chystám. Dělávám ji rovnou ze dvou dávek :-))

je výborná :yes::-p:-p

předevčerem jsem ji vyrobila..zítra znova..je skvělá.děkuji za recept:-K:-K:-K

Tématické fráze:
čalamáda, calamady, čalamáda bez zavařování, jednoduchá čalamáda, zavařování čalamády recepty, dunajská čalamáda, recepty na čalamády, čalamáda recept, zavarovani calamady, okurkový calamada, dunajská čalamáda recept, recepty čalamada, čalamáda recepty, dunajská čalamáda recepty, recepty čalamady, recept na čalamády, pikantní čaladmáda recepty, policejní čalamáda, flamendrovačalamáda, skvělé čalamády recepty

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule, sůl, paprika sušená pálivá, koření kari, ocet, cukr krupice

Přidat fotografie receptu