Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr po strašnicku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie770 kJ /
184 kcal
Bílkoviny5,66 g
Tuky2,18 g
Vláknina5,22 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy34,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Naporcované kousky kapra pokapeme citrónem, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí. Krok 2: Mouku a obě papriky smícháme a kapříka ve směsi obalíme. Krok 3: Smažíme na rozpáleném oleji dorůžova-ne úplně naplno, obracíme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

TIP: Jak snadno odstranit šupiny z kapra

Zveřejněno 9. 11. 2011

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po strašnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5G6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr po strašnicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N5G6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Mňam, vypadá moc lahodně:yes::-K

1974andrea:´u nás také se kapr moc nejí Andrejko, kvůli kostičkám,ale dělám tak i zatočenou vinnou klobásku a různé řízky z jiné ryby takto, to je moc dobré:-K:-K:-K

Krásná mňamka:-K+10:-pKapříka já ráda;-):yes:

1974andrea: určitě ano;-)

Kapr se moc často u nás nejí, ale určitě půjde použít i jiná rybka:-p:yes:

po Strašnicku, pravíš:-O:-?:-? ale strašnicky teda nevypadá:-D:-D vypadá mňamósně:-8:-p;-):yes::yes:
a krásné foto;-):-):yes::yes:

spagetka: No, já ho taky dělala jen pro sebe, vždyť to je raz dva;-):-!;-)

BILKOVAI: Karas jo? No, toho zase nemám já:-(. Tyhle menší kapříky-(mám i na Vánoce) jsme dostali na zahradě u dcery od jednoho místního chataře. Donesl kýbl kaprů a že nic nechce, tak jsme mu aspoň načepovali pivko:-)

Tento recept znám a je to moc dobré.Když měl manžel dříve více času, tak byl věčně na rybách a já nevěděla, co s nima. To jsme potom jednou za čas udělali u nás rybí hody a pozvali přátele. Ách jo, kde jsou ty časy;-( Teď se mi tam akorát v mrazáku třese karas:-) Co se týče ryb a králíka, tak musím Jani bodovat:yes:...+1

ach jo, že já jediná jím kapra...:-(..;-):-D:-p:yes:

Jani, pěkný a náš kapr je kapr, ty trénuješ na Vánoce:-D a 5.bod:yes:

Recept je prima i v názvu, žila jsem 18 let ve Strašnicích,:-))tak si ho uložím na památku :-K:-):yes:

Simčo, sama jsem se divila, ale nepálilo to!!;-) A není problém dát méně;-), suroviny jsou spíš orientační:-)

Kapra mám ráda,já bych teda bez pálivé papriky,nemám pálivé ráda,ale jinak receptík mne láká!!:-p:yes:+1

Tématické fráze:
kapr recepty, jak připravit řízky z kapra, příprava kapra před smažením, kapr v citronové šťávě, příprava kapra na vánoce, kapr recepty na vánoce, kapr top recepty, příloha ke kaprovi, kousky kapra, top recepty kapr, řízky z kapra, kapr - co mám ráda recepty, kapři co mám ráda recepty, recept na kapra, příprava řízků z kapra, citronový kapr, kapr po, kapr recept, kapr recept s klobásou, top recepty,kapr

Suroviny:
šťáva citronová, sůl, pepř, česnek, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu