Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk na brusinkách

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 2-3, podle velikosti jazyků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 320 kJ /
555 kcal
Bílkoviny3,19 g
Tuky26,37 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 377 mg
Sůl0,91 g
Sacharidy53,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové jazyky opláchneme a dáme nejlépe do papiňáku z kostkou masoxu a 3 dl vody od doby varu vařit na 20 minut. Krok 2: Mezitím si z brusinek, vína, citronové šťávy, oleje a pepře umícháme marinádu. Krok 3: Do 3/4 měkka uvařené jazyky zchladíme studenou vodou, sloupneme je a nakrájíme na širší plátky. Krok 4: Ty pak promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe v zavařovací sklenici, nebo nádobě s víkem v lednici marinovat přes noc (já jsem nechala 24 hodin). Krok 5: Druhý den si necháme rozehřát troubu, jazyky z marinády vytáhneme, dáme do zapékací mísy, proložíme kousky másla, přiklopíme víkem a na nejvyšším stupni necháme 10 minut propéct. Krok 6: Pak přilijeme marinádu, vývar z jazyků, sušené brusinky, promícháme, opět přiklopíme víkem a stále na nejvyšším stupni pečeme 15 minut. Krok 7: Poté troubu ubereme na minimum, víko odstraníme a 10 minut necháme dopéct. Pokud chceme mít šťávu pouze přírodní, můžeme ihned podávat. Budeme-li chtít šťávu jemnější, můžeme si ve smetaně rozmíchat hladkou mouku, šťávu z jazyků přelít do menšího kastrůlku, přivést ji k varu, vlít smetanu a na mírném plameni 10 minut provařit. Jako příloha se hodí: různě upravené noky, špecle, knedlík, mohla by být i rýže.

Zveřejněno 9. 11. 2011

Poznámka autorky Anna Kocikova

Inspirací mi byl recept “Borůvkové kuře“. Zní to neuvěřitelně, co se týká surovin, viďte:-) Recept jsem celý překopala a upravila podle sebe (z původního rcp zůstala jen marináda, místo borůvek brusinky) Brusinky jsem měla zavařené z červeného rybízu podle Topreceptů a s těmi sušenými se to hezky doplňovalo.

http://www.toprecepty.cz/recept/13468-rybiz-a-la-b...

Tím, že nakrájený jazyk byl naložený 24 hodin, krásně nasákl marinádou a s oběma verzema šťávy jsme si moc pochutnali. Já jsem jako přílohu použila sezamové noky od tejaji

http://www.toprecepty.cz/recept/23316-sezamove-kne...

Terezko díky:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na brusinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0WM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk na brusinkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V0WM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Bahulo,Danuš-děkuji:-K
Danko v tom Makru by to snad mohli mít;-)Doufám,že Ti tentokrát bude štěstí přát a nikdo Ti to pod nosem nevyfoukne;-):-))

Aničko - jazýčky radost pohledět:yes::-D ale u nás jsou v masnách opravdu výjimečně stejně jako srdíčka nebo ledvinky - takže zkusím v Makru a pak bude bašta

Krásné fotky i rcp :yes:+

suslajda:Jazyky máme moc rádi,ale často je nevařím.Tady u nás stojí 89,-kč/kg.Když jedeme za mámou do OVY,tak mi vždycky koupí do mrazáku,tam je cena poněkud jiná 39,-kč/kg:-OTo pak máme vždycky hody:-p:yes:
Všem děkuji:-):-K

Toto určite skúsim ,to musí byť lahôdka:-!:-)):-*:yes:

:-p:-p:yes::yes:

:-K jazyk jsem ještě nikdy nevařila, ale vypadá to pěkně:yes::yes:

Všem děkuji:-):-K
Myško:-))foťáček je stále stejný;-)díky:-K
Bibinko,také dělávám jazyk na hodně způsobů:yes:ale troufnu si říct,že tady tahle úprava nám zatím chutnala nejvíc:-p;-)
Všeumělku,použila jsem polosladkou Kadarku:-)

Aničko, to víno bylo červené? Takže nějaké dezertní tzn. sladké. Rozumím tomu dobře? Moc hezké a určitě i chutné! Posílám bodíka. :yes::yes::yes:

Aničko, to je moc pěkný recept a fotka taky. Čas od času ho dělávám na česneku, jako řízky, chutná nám. Máš 5.bod:yes:

ja neviem ci by som to bola schopna prezriet...ale to je samozrejme moja skoda, pretoze to jedlo na taniery vyzera absolutne dokonale.

Moc a moc krásný receptík Aničko,čím dál více máš úžasňácké fotečky, to nemá chybku,nemáš Ty nový foťáček? Bodík letí:-K;-):yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Óóóó rány!!! To je zase něco...:-O:yes:

Anička, veľmi dobrý recept na jazyk, zaslúži si viac ako 1 bod, len sa to nedá ;-) Tak dávam ten prvý ;-):-D

Tématické fráze:
vepřový jazyk, vepřové jazyky, vepřový jazyk cena, vepřový jazyk recepty, vepřový jazyk recept, jak upravit vepřový jazyk, úprava vepřového jazyka, recepty z vepřového jazyka, recept na veprovy jazyk, naložené vepřové jazyky, naložený vepřový jazyk, jak upravit vepřový jazyka, řízky z vepřového jazyka, vepřový jazyk na smetaně, jak nejlépe připravit vepřový jazyk, cena vepřového jazyka, vepřový jazyk naložený, co z vepřového jazyka, vepřové jazyky recepty, jak připravit vepřový jazyk

Suroviny:
jazyk vepřový, masox, vývar, víno červené dezertní, kompot brusinkový, šťáva citronová, olej, pepř mletý, brusinky sušené, máslo

Přidat fotografie receptu