Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 562 kJ / 3 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,59 g |
Tuky | 76,69 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,05 g |
Sacharidy | 636,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh.
Krok 2: Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 15 minut na 200°C. Upečený korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus polijeme griotkou.
Krok 3: Náplň I.:
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Višně z kompotu vypeckujeme, šťávu přecedíme. Višně rozmixujme a šťávu dolijeme vodou do 7 dl. Do kastrůlku dáme višně, 100 g cukru, 6 dl šťávy a dáme vařit. V zbývajícím 1 dl šťávy rozmícháme 3 pudinkové prášky a přidáme do vroucích višní a uvaříme hustou kaši. Když zhoustne, ještě do vřelé vmícháme sníh z bílků a zbývající cukr. Sníh i cukr přidáváme postupně. Hotový krém vlijeme na korpus a necháme ztuhnout. Krok 4: Náplň II.
Šlehačku ušleháme do tuha. Jogurt smícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu, smícháme s ušlehanou šlehačkou a jogurtem. Šlehačkovou náplň natřeme na vychladlou náplň I. a necháme ztuhnout. Krok 5: Povrch řezů zdobíme nastrouhanou čokoládou.
Zveřejněno 12. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Moje poznámka
Višňový zákusek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x75r
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 2 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 12 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 2 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 3 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 3 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Tématické fráze:
top recepty višnové řezy-luxusní,
recepty na zákusky,
zákusek s višněmi,
višňový kompot,
zákusky recepty,
luxusni zakusky,
zajímavé zákusky,
višnová bublanina od cukráře,
zajímavý zákusek,
zákusek,
visnový kompot recept,
višnové zákusky,
zákusky s višněmi,
nejlepší zákusky,
recepty zákusky,
luxusní zákusek,
dorty řezy rolády recepty,
luxusní recept na zákusek,
zákusky z višní,
zákusky jako od cukráře
Suroviny:
vejce,
cukr,
voda,
olej,
kakao,
mouka polohrubá,
griotka,
kompot višňový,
cukr krystal,
pudink vanilkový,
bílek,
jogurt bílý,
šlehačka,
cukr vanilkový,
ztužovač želatinový,
voda
Komentáře (66)