Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák á la milaaano

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

milaaano

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve oloupeme a nastrouháme na struhadle brambory, přidáme vejce, mouku, sůl, majoránku a prolisovaný česnek. Krok 2: Upečeme klasický bramborák, nejlepší je péct na co největší pánvi, aby byl bramborák co největší a co nejtenčí (pro snadnější pozdější přehýbání). Krok 3: Již v průběhu pečení bramboráků si na druhé pánvi rozpálíme menší množství oleje a osmažíme na něm na velmi malé kostičky (max.do 1x1cm) pokrájenou vepřovou kýtu, kterou zhruba po 3 min. zakápneme sójovou omáčkou, opepříme a ještě krátce prohřejeme. Solit snad ani není třeba, protože sójovka dodá slanou chuť. Krok 4: Cibuli nakrájíme na kostičky a vrhneme se na dokončení. Krok 5: Na bramborák namažeme tak 2 polévkové lžíce majonézy (Hellmanns je fakt nej nej), dále rozložíme po bramboráku opečenou kýtu a zasypeme syrovou pokrájenou cibulí. Přeložíme na polovinu a ozdobíme třeba snítkou petrželky. Chuť, která se snoubí se všemi ingrediencemi, včetně syrové cibule, je přímo božská, to se nedá popsat, to se musí ochutnat! Přeji dobrou chuť!!! :-)

Zveřejněno 13. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák á la milaaano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ5W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák á la milaaano

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJ5W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Koukám, kolik je tu za ta léta v komentářích umělců...:-D
U nás je přes bramboráky paní casinová :yes:
No a ich bych podle tohoto rcp jedlý bramborák vytvořit nedokázal, že ;-(

Zajímavý nápad <3

Krásně pestré dobré jídlo:-p+9:-K:yes:

finis coronat opus:-!:-!
hezký a zajímavý recept umocněný překrásným obrázkem:-K:-K:-K
víc netřeba dodávat:-):yes:

Jano Remková, nemám, vlastně neměl jsem. Jen si opravdu myslím, že by se to mělo vařit doma, ne z kupovaného. A když už bych tu kupovanou majonézu z lenosti či co použil, aspoň se s tím nebudu chlubit.

jahoda: nevěřím, že by někdo odstraňoval právě tvé fotky!! Pokud bys někdy přidala foto k mému receptu, určitě bych ho dala jako hlavní;-)

Překrásné fotky...víc si recept nemohl přát.:yes::-K

Milane, Tvůj bramborák si přímo koledoval o vyzkoušení;-).
Jak píšeš, ta syrová cibule dodá skvělou, takovou odlehčenou chuť. Měla jsem ještě čerstvé čínské zelí ze skleníku, který se k sytému bramboráku skvěle hodil.
Bylo to výborné, není co dodat:-p:-p, posílám 7*:yes: a foto (až budeš mít svoje, tak odstraň, příp. dělej, co chceš)
Díky za recept a doporučuji vyzkoušet. Já osobně nemám ráda takové ty kečupové majdy v bramboráku - s tímto se to nedá rovnat:-*

AntoninZ: ale sakra, sakra, koukám už chvíli, že máš nějakou špatnou náladu dnes, že?;-)

AntoninZ:Tak konečně přihoďte nějaký svůj recept Tondo, kritizovat umí každý.

No a já si zas myslím, proč probůh používat Hellmanns majonézu, sajrajt se všech největší?:-O
Když je tohle on line kuchařka,očekával bych, že se tady bude propagovat majonéza doma dělaná. Kdo to neumí, stačí zalistovat, receptů je tu dost.:-!
To už by se tu mohly objevovat recepty typu "ohřát konzervu guláše a ukrojit si k tomu chleba".:-//

:yes::-p

Bibinka: Bibi, já myslím, že v kaplické cmundě se peče uzené maso uvnitř placky, tady se dává hotové vepřové maso do hotové cmundy. Dobré to určitě bude taky :-p:yes:

Milaaano, vítám tě v Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tu líbilo;-)
Tento recept znám pod názvem"Kaplická cmunda" a také jí občas dělám, je to moc fajnový a já ti dávám 3.bod:yes:
Raději si recepty po sobě několikrát přečti, než rp.pošleš, naše korektorky s tím mají nepříjemnou práci, jinak OK;-)

Ja viem,že v slovenčine,ale nevedela som,či aj v češtine:-D

Tématické fráze:
čínský bramborák, jaka mouka se dava do bramboraku, nejlepší bramboráky, jak ohřát bramborák, kaplický bramborák, kýta bramborak, recept na cmundu, kaplické bramboráky, recepty kaplická cmunda, kaplická cmunda recept, nejvetsi bramboráky, cinske bramborák, jak péct bramborák, struhadlo na bramborák, bramborák, nápln do bramboráku s kýty, babicovy dobroty recepty 13.11.2011, kaplický cmunda, kaplický bramboráky, vepřové ve cmundě

Suroviny:
brambory, mouka hladká, česnek, vejce, majoránka, olej, kýta vepřová, pepř, omáčka sojová, cibule, majonéza, olej

Přidat fotografie receptu