Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina ze zakysané smetany

Vynikající bublanina plná rybízu. Můžete však použít své oblíbené ovoce. Recept je obměněn přidáním zakysané smetany, která zachová šťavnatost a bublanina je pak krásně vláčná.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 666 kJ /
3 505 kcal
Bílkoviny107,65 g
Tuky71,81 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,38 g
Sodík 782 mg
Sůl2,41 g
Sacharidy600,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Smetanu, mléko, vejce, citronovou kůru a cukry vyšleháme dohladka. Krok 3: Vešleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 4: Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Krok 5: Posypeme ovocem, poprášíme cukrem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 35-40 minut.

Zveřejněno 13. 11. 2011

Poznámka autorky isindy

Podobný recept jsem měla odněkud opsaný, ale byla v něm šlehačka, ta doma nebyla, nahradila jsem zakysankou a mlékem, ostatní poměr surovin zachovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5g3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina ze zakysané smetany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5g3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

děkuji všem :-K

Bublanina vypadá moc hezky:-p+10:-K:yes:

:-*:yes:

Ivi, dělala jsem teď něco malinko podobného z té zakys. smetany. Nahoru jsem dala jablka a skořicovou posypku. To těsto nemá chybu;-), takže plus:-):yes:http://www.toprecepty.cz/recept/23902-ovocna-bucht...

Páči sa mi to:yes: Ovšem dala by som iné ovocie, lebo okrem čiernych rybezlí, iné nemám, ale lákavý recept

:-):-K:yes:

Já ten recept potřebovala včera odpoledne:-!;-), nevadí, tisknu a vyzkouším a díky za dobrůtku:yes::-D

vseumel: děkuji :-K použila bych klidně maliny, borůvky, ostružiny...a teď po jeho ochutnání klidně i švestky či meruňky...těsto je hutnější, není to taková ta nadýchaná bublanina :-)

Jé ten recept se mi líbí, jen přemýšlím čím nahradit rybíz a nic mě nenapadá :(.:yes:

Tématické fráze:
bublanina se zakysanou smetanou, rybízová bublanina se zakysanou smetanou, bublanina se smetanou, bublanina s kysanou smetanou, hrníčková bublanina se zakysanou smetanou, čím nahradit zakysanou smetanu, tresnova bublanina se zakysanou smetanou, jahodová bublanina se zakysanou smetanou, recepty ze zakysane smetany, jak nahradit zakysanou smetanu, pečeme ze zakysané smetany, zakysana smetana, bublanina se zakysanou smetanou a ovocem, zakysana smetana recepty, bublanina se zakysanou, bublanina s zakysanou smetanou, cim nahradit smetanu, bublanina ze zakysanou smetanou, jahodová bublanina ze zakysané smetany, bublanina recept se zakysanou smetanou

Suroviny:
smetana zakysaná, mléko, vejce, cukr písek, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hladká, prášek do pečiva, rybíz černý, rybíz bílý, rybíz červený, cukr písek

Přidat fotografie receptu