Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 895 kJ /
3 082 kcal
Bílkoviny15,37 g
Tuky294,72 g
Vláknina5,84 g
Cholesterol 473 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy65,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kousky z tresky prosolíme mořskou solí, opepříme, pokapeme citronem, pokmínujeme a necháme v chladu odpočívat. Krok 2: Mezitím si připravíme omáčku. Na másle osmahneme nadrobno pokrájenou šalotku, zasypeme ji hladkou moukou a připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme bílým vínem, smetanou na vaření a rozředíme. Krok 3: Pak na potřebnou konzistenci zeleninovým vývarem. Okořeníme, přidáme očištěnou nastrouhanou citronovou kůru a citronovou šťávu, 1 ČL francouzské hořčice, špetku kurkumy a vše povaříme a poté přecedíme. Krok 4: Porce připravené aljašské tresky zprudka opečeme z obou stran na pánvi na směsi másla a olivového oleje. Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem. V kombinaci se sklenkou bílého Veltlínského vína i jiného kvalitního vína, se takto upravená treska nebo losos hodí i jako sváteční jídlo.

Zveřejněno 15. 11. 2011

Poznámka autorky varilamyskakas…

Fotečky jsou dělané při denním světle i večerním, takže jsou někde světlejší, někde tmavší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8B7o

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aljašská treska s citronovo-máslovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8B7o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Manžel chodí v úterý do nemocnice po práci cvičit a vždy přijde večer hodně hladový. Měl srdeční příhodu, tak si hlídá cholesterol. Už se těším, až mu dnes večer tuto dobrotu připravím. Recept je výborný, vč. toho bílého vína, které má doporučené. Děkuji

Moc dobré!:-p:-K

spagetka:;-) díky Vladi

Brutt: to jsou cca 2 vrchovaté lžíce, nepřipadá mi to moc a navíc, klidně dejte méně, přidat lze vždycky ;-);-)

..50g mouky?..není to nějak moc?..:-//

verijiri: opravdu ?Tak to je pro mne největší radost, že mé recepty se vůbec kdy někdy někomu líbily ;-):-K

uplně nejlepší recept, ta omáčka jak od mistra šefkuchaře..moc nam chutnalo:yes:

baculka Janička, Jana Ondrušová, majka, Terý - všem moc děkuji, jsem ráda, že chutnalo ;-):-K

baculka Janička 16. 3. 2014 12:44
Nic lepšího jsem nejedla. Omáčka byla ala mňamka.:-p:yes:

Jana Ondrušová 22. 2. 2014 14:12
to bola fantázia :-)

Výborné jídlo!! :-K Moc jsem si pochutnala :yes: Opravdu skvělý recept :-8

Super mňamka!!! :-p

:-K;-):-p děkuji, udělala jsi mi velkou radost :-K vajana:

Veľmi chutné jedlo,vyskúšala som a posielam bodík :-p:yes:

:-p:yes::-K

Tématické fráze:
treska recept, aljašská treska recepty, aljašská treska recept, aljašská treska, recepty aljašská treska, treska s omáčkou, recept na aljašskou tresku, recept aljasska treska, jak připravit tresku, jak upravit tresku, recepty na tresku, jak připravit aljašskou tresku, morska treska recept, treska na pánvi, aljasska treska je dobrá, recepty na aljasskou tresku, recepty z tresky, recept na tresku, treska recepty, jak upravit aljašskou tresku

Suroviny:
treska aljašská, sůl mořská, pepř bílý mletý, kmín celý, olej olivový, máslo, mouka hladká, citron, cibule šalotka, víno bílé, smetana, vývar zeleninový, sůl, pepř bílý mletý, hořčice francouzská, kurkuma, brambory

Přidat fotografie receptu