Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka na černo

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 132 kJ /
1 705 kcal
Bílkoviny123,20 g
Tuky121,13 g
Vláknina11,75 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 517 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy26,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. Krok 2: V kastrole, který lze vložit do trouby, rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opékáme ze všech stran dohněda. Krok 3: Mezitím nakrájíme na větší kusy cibuli a oloupaný zázvor a přihodíme k masu. Krok 4: Přidáme bobkový list a opékáme. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 180°C. Krok 6: Ve chvíli, kdy se cibule s masem začíná hodně přichytávat ke dnu kastrolu, podlijeme vývarem do třetiny výšky masa. Krok 7: Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Dusíme 2 a půl až 3 hodiny, přičemž kontrolujeme a zhruba po 20-30 minutách podléváme vývarem a poléváme kusy masa. Krok 8: Maso je hotové ve chvíli, kdy se viditelně odděluje od kosti. Krok 9: Vyjmeme ho, ponecháme odpočívat v alobalu a výpek v kastrolu přendáme na plotýnku. Krok 10: Prudce odpaříme přebytečnou tekutinu a zbylý tuk zasypeme moukou. Krok 11: Promícháme, prosmahneme, zalijeme teplým vývarem do hustoty omáčky a při stálém prošlehávání přidáme švestková povidla. Krok 12: Provaříme 20-30 minut a stále hlídáme. Krok 13: Na závěr omáčku přecedíme (nebo jen odstraníme kousky zázvoru a bobkové listy) a podle chuti zastříkneme octem - cca 1 lžičkou.

Zveřejněno 16. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJOW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na černo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yJOW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Toto na mne vykouklo z náhodných a vypadá to skvěle,hned bych ochutnala +1:-p:yes:

Krásný recept:yes:

:-O:yes:..+1

Eli, krásné.:yes::-):-)

Pěkný, lákavý recept:-p+:yes:, ale oháňku jsem u řezníka neviděla ani nepamatuji;-)

To není spravedlivé - takhle po ránu taková darda :-p:-p:yes:

Nádherné jídlo!:yes:

Sušené švestky nebo povidla používám do omáček zejména pod krůtí nebo kuřecí maso. Takhle upraveným omáčkám jsem přišla na chuť zásluhou výborných receptů na tomto webu. :-K Sušené švestky nebo povidla jsem vůbec neměla rada. A teď je miluji a zejména v kombinaci s masem. :-p Elizo, tvůj receptík je :yes: + 7.

nadhera...+

Moc hezký recept, zatím jsem dělala omáčky pouze z čerstvých švestek, povidla doma nemám, protože mi moc nechutnají, ale takto v omáčce bych jim na chuť přišla:yes:

Príma jídlo:-p+6:yes:A ta šťávička nemá chybu mňam:-p:-p:yes:

:-KKrásné:yes::yes:+

Táková dobrota:-p

:-K:yes:;-)

Masakr - oháňka je ukrutná dobrota;-);-);-):-K

Tématické fráze:
hovězí oháňka recepty, hovězí oháňka, hovězí oháňka recept, hovězí na černo, pečená hovězí oháňka, hovězí maso na černo, oháňka, hovězí ohánka-recept, recept hovezi ohanka, recepty z hovězí ohánky, recepty hovězí oháňka, maso na cerno, recepty - hovězí oháňka, pecena ohanka, hovězí oháňka pečená, hovězí oháňka na švestkách, oháňka recept, hvězí oháňka maso recepty, ohaňka recepty, hovězí oháňka alobal

Suroviny:
oháňka hovězí, cibule, máslo, vývar, zázvor, kůra citronová, bobkový list, tymián sušený, povidla švestková, mouka hladká, sůl, pepř, ocet

Přidat fotografie receptu