Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Variace oblíbené buchty na plech, kterou známe pod názvem „prošívaná deka”, lze připravit i s použitím sezonních mnohotvárných dýní. Ať již použijete hokaido, nebo máslovou, nebo kousek goliáše, vždy dodá moučníku vláčnost a zajímavý vzhled.

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sardinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 168 kJ /
4 581 kcal
Bílkoviny85,77 g
Tuky168,27 g
Vláknina16,93 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 7,18 g
Sůl1,50 g
Sacharidy641,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme tvarohovou směs: V misce smícháme tvaroh, mléko, 1 celé vejce, 1 vanilkový cukr, moučkový cukr a půl sáčku vanilkového pudinku. Prozatím dáme do lednice. Krok 2: Z dýně odstraníme jádřince, odkrájíme tuhou slupku. Dužinu pokrájíme na kostky a dáme do vroucí vody se špetkou soli a olivovým olejem povařit, dokud kostky nezměknou (dle velikosti kostek 5-10 minut). Krok 3: Slijeme vodu, část kostek dáme stranou a pokrájíme ještě na drobnější kostky, které později dáme do těsta (není nutné). Zbytek ponorným mixérem rozmixujeme na kaši a necháme vychladnout. Krok 4: V misce smícháme mouky, zbylou půlku vanilkového pudinku, citronovou kůru, kypřicí prášek a sodu. Krok 5: 4 vejce šleháme s krystalovým cukrem, 1 vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Poté za stálého šlehání pomalinku přiléváme olej, po něm rum a citronovou šťávu. Krok 6: Nakonec zašleháme i vychladlou dýňovou kaši. Vařečkou vmícháme dýňové kostičky a rozinky a jako poslední sypkou směs z obou druhů mouky. Krok 7: Větší plech vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme do něj těsto. Tvarohovou směs dáme do sáčku, ustřihneme růžek a „cikcak” postříkáme na těsto. Krok 8: Plech vložíme do rozehřáté trouby na 180 ºC. Pokud po vpichu špejlí do těsta na špejli neulpí žádné těsto, je upečeno.

TIP: Dýně nasladko

Zveřejněno 17. 11. 2011

Poznámka autorky sardinka

Rozinky se mohou na nějakou dobu naložit do rumu.

Pro ještě o něco zdravější variantu lze tučný tvaroh zaměnit za polotučný nebo nízkotučný.

Buchta není žádná suchotina. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E67k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Prošívaná celozrnná dýňová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E67k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Recept je super a výsledek výborný! :-) Jen jsem místo celozrnné mouky dala klasickou pšeničnou hladkou a také super. Doporučuji

Tak buchta upečena a je velmi chutná, jen je to celkem složitý když to člověk nezná ten postup z paměti,tak jsem pořád pokukovala do noťasu. Dýni jsem dala zavařenou.Jen jsem v receptu nenašla kde se mělo použit to mléko, které je napsané v ingrediencích?:-O Dovolila jsem si vložit fotku. :yes: :-K

hosta: Jéé děkuji tak jsem fakt slepá, no každopádně to šlo i bez toho :-Q:-Q:-Q:-D

Zobrazit starší odpověď

Veľmi chutný koláč, vďaka dyni vláčny, ;-):yes: Tvaroh som necákala, ale dala lyžicou, manžel bol nedočkavý :-D:-D:-D Pridávam zaslúžený bod.;-)

Mmmm, to by mohlo být dobré :-p:yes:

Tématické fráze:
dýňová buchta na plech, dýňová buchta s tvarohem, dynová buchta s pudinkem, rychlá dýnová buchta, dínová buchta, recept na dýňovou buchtu, dýnovabuchta, dynova tvarohova buchta, dýnová buchta s jablky, hrnkova dynova buchta, buchta z celozrnne mouky, jablečno dýňová buchta, dýňová buchta s pudingem, zdrava dynova buchta, buchta z celozrnné mouky recept, dínová polévka, prošívaná deka recept, celozrnná buchta s tvarohem, dýnova babovka, dýnova polévka recept

Suroviny:
dýně hokkaido, mouka celozrnna pšeničná, mouka polohrubá, pudink vanilkový, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, vejce, kypřící prášek, soda jedlá, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, mléko, rum, rozinky, šťáva citronová, citron, sůl, olej olivový, olej, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu