Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí plec na majoránce

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 407 kJ /
4 877 kcal
Bílkoviny307,83 g
Tuky390,92 g
Vláknina12,55 g
Cholesterol 810 mg
Sodík 7,74 g
Sůl19,35 g
Sacharidy26,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa v hmoždíři vytvořenou marinádou. Krok 2: Maso následně potřeme hořčicovou marinádou a vložíme zakryté do chladna na 24 hodin. Maso následně zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do hrnce. Krok 3: Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a mrkev. Výpek z pánve samozřejmě naředíme trochou vody, necháme chvilku vyvařit a přidáme k masu do hrnce. Podlijeme cca 0,5 l vývaru z kostí, přikryjeme a dusíme pod pokličkou cca 1 1/2 hodiny. Krok 4: Po udušení maso vyjmeme a odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple. Krok 5: Vývar s udušenou zeleninou propasírujeme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka. Krok 6: Do této vzniklé šťávy přidáme polovinu 30 g balení čerstvé majoránky, kterou obereme ze stonků a lehce posekáme. Vmícháme do šťávy a již jen dle potřeby dochutíme solí. Omáčku podáváme s houskovým nebo i bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 19. 11. 2011

Poznámka autora Colombo65

Podzim = zvěřina

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMnp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí plec na majoránce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mMnp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Uvařeno a je to mňamka!!!<3

:-ONo tohle musí být opravdu parádní pochoutka:-p+9:-K:yes:

Luxusní záležitost:-*:-p...+1

;-)kančí máme rádi:yes::yes:

V lese se bojím, abych kanečka nepotkala, ale na pekáči a následně na talíři bych ho móóc ráda viděla:yes::-p+7

Bibinka: :-)):-)) tak kance, jo? ;-):-)):-D :-K...

:-);-):yes::yes::yes:+

Otíku, jak jinak, paráda a dobrota v jednom-já bych tak chtěla kance, až bych brečela;-(třeba se někdo slituje:-D a tobě dávám 5.bod:yes:

:yes:+4:yes:

Nechala bych se pozvat, kance mám v oblibě...:-p Stejně jako čerstvou majoránku a klasické suroviny k divočině....:yes:

Otto, jako vždy krásná fotka i recept.:yes::yes:

Tak to bych si dala, kance mám slíbeného už brzo, jen co soused trefí;-):-D a nebo bych to prubnula z jelena:-p:yes:

Jo tak čerstvou majoránku bych měla, kance teda ne.
Zvěřinu mám slíbenou, tak uvidím ;-):-p:yes:
(Jo majoránka ti chybí v ingrediencích)

Tématické fráze:
kančí plec, pečená kančí plec, kančí plecko, kanci plec recept, kančí plecko recepty, plecko z divocaka, kančí vývar, kanci plec recepty, kančí plec s kostí, kančí plecko pečené, recept na kančí plec, pochotky s kance, plec z kance, selátko divočáka na majoránce, plec z divočáka, divočák na majoránce, plecko z divocaka recepty, pochoutky z kance, kančí pochoutky, co uvarit z kanci plece

Suroviny:
plec kančí, mrkev, cibule, majoránka čerstvá, špek uzený, kost, tymián, jalovec, rozmarýn, sůl hrubá, hořčice plnotučná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu