Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové řezy s posypem

Medové řezy se hodí pro opravdu sváteční příležitosti. Medem provoněné nadýchané těsto je upečeno v plátech, které při sestavování moučníku na sebe vrstvíme a promazáváme lahodným krémem z pudinku, másla a karamelové chuti.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

nachos

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 5 min

60 min (55 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 238 kJ /
6 510 kcal
Bílkoviny89,32 g
Tuky330,64 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 3,52 g
Sůl0,42 g
Sacharidy785,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den dopředu uvaříme Salko a pudink. Krok 2: Smícháme sodu s octem a zamícháme. V hrnci rozpustíme máslo s medem, cukr, vejce a rozmíchanou sodu a za stálého míchání vaříme, dokud hmota nenabude a nevytvoří se pěna. Odstavíme a po pár minutách přidáme přesátou mouku a uhněteme těsto. Krok 3: Uděláme váleček, který rozdělíme na 7 kusů, jeden plát bude na posyp, tak může být menší. Krok 4: Vyválíme tenké pláty, které dáváme na druhou stranu plechu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejdéle 5 minut na 160 °C. Trvá to opravdu jen chvilku, tak hlídat. Krok 5: Vyšleháme máslo a přidáváme postupně zkaramelizované, uvařené Salko a pudink. Vyšleháme do hladkého krému. Krok 6: Jeden plát (ten nejmenší) rozdrobíme. Ostatní pláty mažeme krémem a skládáme na sebe, pomažeme i horní plát. Krok 7: Do rozdrobeného plátu přidáme lžíci kakaa a nasekané ořechy a celý moučník tím posypeme Můžeme i pokapat čokoládou. Krok 8: Řezy prý vydrží až 3 týdny, ale nemám to odzkoušené, nikdy tak dlouho vydržet nestihl.

Zveřejněno 20. 11. 2011

Poznámka autorky nachos

Recept mám z internetu, ale už si nepamatuji odkud. V receptu se doporučuje nechat těsto hodinu odpočinout, ale mně se stávalo, že odpočaté a hlavně vychladlé těsto mi šlo těžko vyválet, takže odpočívat nenechávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s posypem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7BJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové řezy s posypem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7BJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Vypadá to skvěle určitě vyzkouším :) :-p

špagetka 9. 7. 2013 20:18
nemáte někdo recep na tmavou marlenku ?

vyskouseno!mnam
:-p

Daniela: To se mi stává, když pracuji s vychladlým těstem, takže válím ještě za tepla. Nenechávám ho odpočinout jak se doporučuje.

Můžete mi prosím napsat co dělám špatně??Tento recept jsem zkoušela již po 2 a po každé se mi rozpadávalo těsto.Vyválet z něj tenký plát-naprosto nadlidský úkol.Už nevím, co s tím.Díky za odpověď.

Jituš:nemusí to být den do předu, ale musí to být vychladlé. Salko se dá koupit už hotové, husté a puding vychladne za chvíli, takže v tom nevidím problém.

Vypadá to skvěle, co nejdříve chci vyzkoušet :-) Jen mam dotaz, vadí hodně, když nebudu mít předem uvařené salko a puding? Ráda bych pekla už zítra, nechci čekat do neděle :-D

Andulinka: ano, rozumíte tomu dobře.;-) čokoládovou verzi jsem zkoušela jen jednou, do salka jsem přimíchala rozpuštěnou kvalitní čokoládu a bylo to také moc dobré. Jinak známá prý dává i čokoládový pudink, ale to jsem neochutnala, tak nevím

Pokud tomu dobře rozumím, tak uvařené salko smíchám s uvařeným pudinkem a tím pak promazávám? A když máme radši čokoládovou marlenku tak je postup jaký? Děkuju za odpověď.:-)

bobik:ocet se smíchá se sodou a celé se to přidá do směsi na těsto.

kam mám dát ten ocet? :-(

:-p+6:yes:

:-);-):yes:+

No, neodmítla bych:yes::-p

Přesně takhle to peču i já a "podědila" jsem to po mamce,krásně se to sundává po upečení;-):yes:

Tématické fráze:
recept marlenka, marlénka recept, marlenka, čokoládová marlenka, nejlepsí marlenka, dort marlenka recept, buchta marlenka, recept dort marlenka, dort marlénka, marlenka.cz, čokoládová marlenka recept, marlenka dort, marlenka čokoládová, recept na marlenku, rychlá marlenka, recept na dort marlenka, marlenka dorty, marlenka recepty, nejlepší marlenka recept, recepty marlenka

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, mouka hladká, vejce, med, soda jedlá, ocet, salko, máslo, pudink vanilkový, ořechy lískové, kakao, čokoláda

Přidat fotografie receptu