Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové okaté řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (51×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 610 kJ /
8 989 kcal
Bílkoviny138,09 g
Tuky412,73 g
Vláknina36,70 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 4,09 g
Sůl1,78 g
Sacharidy1 162,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: V míse nad parou šleháme do rozpuštění med, sádlo, mléko, cukr, vejce a sodu. Krok 2: Potom přidáme mouku a zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 větší a 1 menší těsto. Krok 3: Do menšího vpracujeme 1 lžíci kakaa. Krok 4: Dvě bílá těsta vyválíme na tenko (tvar si zvolíte sami – čtverec, obdélník). Upečeme na pečícím papíře na obráceném plechu. Krok 5: Kakaové těsto rozdělíme na 8-10 dílů a vyválíme na tenké válečky dlouhé jako šířka plechu. Krok 6: Vše samostatně upečeme cca 10 minut při 200st.C Krok 7: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme klasicky pudink. Za občasného promíchání necháme zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a po částech zašleháme pudink. Vše ještě šleháme do pěkně světlého krému. Krok 8: Čokoládová poleva: Nad parou rozpustíme čokoládu s tukem a mícháme, až se poleva pěkně spojí. Krok 9: Postup: Světlý plát potřeme lehce marmeládou a polovinou krému. Na krém poklademe rovnoměrně kakaové válečky a zatlačíme do krému. Natřeme zbytek krému a uhladíme. Krok 10: Druhý světlý plát také natřeme marmeládou a natřenou stranou přiložíme na krém. Krok 11: Zatížíme a necháme 1hodinu odpočívat.
Krému je tak akorát, komu zbude, natře horní plát (komu nezbude, natře marmeládou jako já). Krok 12: Nakonec doprostřed nalijeme mírně vychládlou polevu (aby moc netekla) a rozetřeme do stran. Pár lžic si necháme bokem a až horní poleva vychládne, dozdobíme např. zdobícím sáčkem pruhy. Krok 13: Medové řezy necháme do příštího dne uležet.

RADA: v rozpisu jsem již uvedla po mé zkušenosti proti originálu receptu, že kakaové těsto má být menší než světlá těsta, protože válečky bychom měli rozválet na přibližně stejnou výšku, jako je světlé těsto.
Já je udělala vyšší a světlé těsto bylo druhý den jak pohádka, ale kakaové chtělo 2 dny na uležení.

Zveřejněno 21. 11. 2011

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: časopis Katarínka-zákusky

Doufám, že Vás neodradí dlouhý recept, ale psala jsem tak, aby byl postup jasný i začátečníkovi – jako jsem já. Bylo to moje první medové těsto, takže fotopostup žádná sláva, ale myslím, že fotky vkládáme pro pochopení, ne na výstavu:-)

Těším se, že někdo upečete a přidáte foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové okaté řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4YJ2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové okaté řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4YJ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Dneska budu péct podruhé;-)Jsou moc dobré, musí se nechat ale uležet;-)

Irrena: díky až teď za fotku (nešlo to dříve), mám radost:-):-K

jahoda:musím konstatovat že každým dnem jsou lepší, návštěvě moc chutnaly:yes::yes::yes::yes:

Irrena::-), musí se nechat hlavně uležet, je to medové těsto;-)

Dneska upečeno;-)S těstem se výborně pracovalo, ještě jsme neochutnali, ještě se chladí;-):yes::yes:

Koubkova: Ahoj, každé medové těsto je po upečení tvrdé, ale krémem změkne. Jsou na delší použití, než piškotová těsta. Dej mu čas. Vidím, že Masula jej měla měkounké více než já (já jsem placky trochu přesušila, ale i tak druhý den po natření byly měkké).
Určitě dej zprávu,jak to dopadlo. Maximálně mě natlučeš;-(:-//:-))
Držím palce.:-K
Víš, na poslední Vánoce jsem si brala zdejší velice všemi osvědčený recept na medové koláčky a ani po týdnu nezměkly, potvůrky - také nevím, čímže to bylo:-O:-S

Včera jsem upekla, dneska namazala, krém vynikající,zato placky s těmi by se dalo řezat sklo, tak doufám ,že s tím krémem změknou:-(

Masula: Masulko, super - jsem moc ráda, že hlavně nezklamaly, když už si s tím člověk dá práci;-)
A fotka je bezva - díky za ni!!!:-K

Měla jsem pocit že už nic lepšího nemůžeš nevymyslet a ejhle další nádhera:yes::yes::yes::yes:

Konečně byla příležitost,abych upekla tyto úžasné řezy a sklidily velký úspěch:-8 a tak přidávám fotku,i když není moc povedená:-/:-K

moc hezké a složite mě to vubec nepripda.

mnaminek dobry 27. 11. 2011 21:13
to si dam hned ted:-)):-D:yes:

Vypadá to opravdu moooooc hezky!:-K:-K:-K Nicméně pro mě by to bylo moc těžké :-8... Ale opravdu nádhera! :yes::yes::yes:

Pajaja: škoda;-(, ale mě se nezdá nějak časově náročný, je stejný jako mnoho zdejších moučníků - jeden den udělat a nechat do druhého dne uležet.:-K

Krásné fotky, Jahůdko, bude to určitě i lahodné. Jen. . . já na takhle časově náročný moučník tedy nemám čas. :-( Ale bodík posílám! :yes:;-)+

Tématické fráze:
medové řezy, medové těsto, exkluzivní řezy, medové řezy s pudinkem, medové řezy recepty, medové zákusky, medový řez, medová poleva, exkluzivní moučník, medový zákusek, medové řezy s marmeladou, zakusky medovy řez, exkluzivní moučníky, tmavé medové řezy, medove rezy kakaove, měkké medové řezy, medove rezy dr oetker, exkluzivní řez, exklusivní řezy, poleva na medové řezy

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, vejce, med, sádlo, mléko, soda jedlá, kakao, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr moučkový, máslo, čokoláda hořká, tuk 100%, marmeláda meruňková

Přidat fotografie receptu