Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda Oluš

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LucieV LucieV

Snadný

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 150 min Doba tepelné úpravy: 20 min

170 min (150 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 088 kJ /
1 933 kcal
Bílkoviny34,08 g
Tuky5,13 g
Vláknina77,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10,00 g
Sůl24,00 g
Sacharidy415,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Okurky oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka (ne natenko), cibuli nakrájíme na půl kolečka. Přidáme všechny suroviny a necháme v lavoru 2-3 hodiny proležet. Kdo má rád pálivé, může přidat chilli koření. Krok 2: Poté naplníme do skleniček, nálev, který vznikne, rozdělíme do všech. Krok 3: Sterilujeme při 80°C cca 5 minut.

Zveřejněno 22. 11. 2011

Poznámka autorky LucieV

kdo ochutnal, chtěl recept:)

rychlé a jednoduché!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda Oluš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7mJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čalamáda Oluš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x7mJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

děkuji za pochvaly:) ano přesně jak píše AnnaKocikova, kdyby se to zavařovalo déle okurky jsou na bláto:-( Jinak vydrží normálně jako jiné zavařeniny, klidně celou zimu, pokud se to nesežere:-D

Zajímavý a hezký recept:-p+4:yes:Čalamády máme rádi:-pTěch 5minut je myslím na přisátí víčka.Kdyby to bylo delší dobu,tak by okurky byly asi rozvařené.Já zavařuji v papiňáku a jak začne na "plný ventil"syčet,nechávám jen 2minutky,vypnu,hned ochladím,otevřu a vyndávám:-)

Rada skúšam nové recepty na čalamády a podobné veci,ale mne sa zdá na 3,5 kg uhoriek+cibuľa 1 lyž.papriky a 1 lyž.korenia strašne málo.Máme asi radi viac korenisté:-8ale inak ukladám a určite vyskúšam v lete:-):yes:

AniCiz: hm to mě taky,ale třeba autorka vysvětlí, jinak se mi to líbí ;-):-p:yes:

jen ta doba sterilace se mi zdá krátká..

:yes:uloženo,v sezoně vyzkouším..

Frantisek 22. 11. 2011 22:50
:-S:-)):-D:yes:

Tématické fráze:
čalamada z okurek, hříbková čalamáda, čalamáda s okurkama, čalamáda z okurek a cibule, calamada s okurek, čalamáda z cukety a okurek, salatove okurky na zimu, chilli calamada, čalamada ze salatovych okurek, oluš, recept na čalamádu s okurkama, americka čalamáda, calamada, calamady z okurek, calamada s okurkem, calamada z okurku, salátová okurka čalamada, calamady, čalamáda s okurkou, čalamáda z okurku a cibule

Suroviny:
okurka salátová, cibule, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření kari, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu