Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

Díky své jemné chuti nabízí kuřecí maso nepřeberné množství variant, jak ho můžeme připravit a čím dochutit. Kapsu z kuřecího prsa naplníme podušeným špenátem a kvalitní klobásou a servírujeme s pepřovou omáčkou a pečenými bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BILKOVAI BILKOVAI

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 398 kJ /
2 007 kcal
Bílkoviny387,80 g
Tuky44,80 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,08 g
Sodík 4,55 g
Sůl10,76 g
Sacharidy13,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sekaný špenát podusíme v malém množství vody, osolíme. Krok 2: Prsa nakrojíme tak, že v nich uděláme kapsu. Vnitřek osolíme, opepříme a lehce okořeníme kořením "pečené kuře". Krok 3: Vezmeme vychladlý podušený špenát a spolu s rozpůlenou klobásou vložíme dovnitř kapsy. Pomocí párátek sepneme. Posypeme i zvenčí kořením "pečené kuře". Krok 4: Na pánev nalijeme olej a ze všech stran prsa opečeme, aby se zatáhla. Krok 5: Potom mírně podlijeme vodou, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Můžeme dát i do trouby. Krok 6: Až jsou prsa měkká, tak je vyjmeme a do výpeku přidáme lžíci másla, přidáme 2 lžíce hladké mouky a uděláme světlou jíšku. Tu zředíme vodou a jedním deci smetany na požadovanou hustotu omáčky. Krok 7: Přidáme 2 lžíce zeleného naloženého pepře, špetku mletého pepře a půl kostky masoxu. Provaříme, až je omáčka hladká. Krok 8: Podáváme s bramborami, upečenými na sucho v troubě.

TIP: Jak připravit kuřecí prsa s lahodnou omáčkou

Zveřejněno 23. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7rD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí plněná prsa s pepřovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J7rD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Anežka Bílá 10. 2. 2013 16:50
Doma děláme totéž bez špenátu, protože ho nesnášíme. Recepty tohoto druhu obsahující špenát se zvyknou nazývat "florentínské, nebo à la Florencie".

Ivulinko,děkuji:-K:-K:-8

Ivetko, tahle nádherná dobrota na mě pokukuje z náhodných receptů, musím tedy pochválit nádherné fotky a dokonalý recept:yes:

:yes::yes::yes::yes:

Andrejko, ta omáčka je narůžovělá proto, že ta prsa jsem okořenila i zvenčí kořením "Pečené kuře", které má oranžovou barvu. A protože ta omáčka se dělá ve výpeku po tom kuřeti, tak je narůžovělá. A ještě jsem zapomněla napsat, že do ní dávám i smetanu. V receptu jsem to upravila;-) Omlouvám se:-8

Omáčky se zeleným pepřem mám ráda:-p:yes:. Od čeho je Ivetko ta omáčka taková narůžovělá, od té čabajky?

Bahulko, jak jsem psala Sebeně, tak už jsou spapané:-)) Ale, až budu dělat příště, tak Ti dám vědět. No, nemáme to k sobě daleko;-)

Kdy můžu přijít :-? Moc lákavé:yes:+

:-p:yes:+11

luxusní foto a mňamkozní papu:yes::yes::-p;-) asi taky prubnu;-):-D

:-p:yes:

Sebi, my už jsme to sežr.... Příště dám vědět, jo? Já tu tvou krkovici bych si taky hned dala:-*:-p

Mňam, hned bych si dala :-p:yes:

:-p moc pěkné:yes::-K

Vyměním porci krkovice za porci plněných prsíček s pepřovkou;-):-p:yes::-K:-K

Tématické fráze:
kureci maso s peprovou omackou, kureci prsa na pepri, steak s pepřovou omáčkou, krůtí steak s pepřovou omáčkou, kuřecí steak na pepři, kuřecí maso na zeleném pepři, kuřecí prsa s omáčkou, steak s pepřovou omáčkou recept, kuřecí prsa na zeleném pepři, krůtí prsa s pepřovou omáčkou, kuřeci na pepři, kuře na pepři, kuřecí steak s omáčkou, kuře na zeleném pepři, plněná kuřecí prsa, kuře na zeleném pepři, kureci na zelenem pepri, krůtí prsa na pepři, kuřecí maso na pepři, kachni prsa s pepřovou omačkou

Suroviny:
prsa kuřecí, špenát, čabajka, pepř mletý, sůl, koření na pečené kuře, pepř zelený sterilovaný, olej, máslo, mouka hladká, masox, smetana sladká

Přidat fotografie receptu