Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč s dýní a pomerančem

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Porce: koláčová forma

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 715 kJ /
2 561 kcal
Bílkoviny73,57 g
Tuky145,90 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 734 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy229,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dýni pokrájet na větší kostky, osmahnout na másle lehce do zlatohněda, zalít pomerančovou šťávou a pod pokličkou dusit do měkka asi 5-10 minut), v případě potřeby podlít vodou (málo). Krok 2: Vypnout, odklopit poklici, nechat chvíli oschnout, pak rozmixovat tyčovým mixérem dohladka. Krok 3: Žloutky ušlehat s cukrem do pěny, přidat tvaroh, vanilku, nakonec dýňové pyré a éterický olej (opravdu ne víc než 4 kapky). Krok 4: Hmotu nalít do koláčové formy vyložené těstem (nalívat od prostředka, náplň se sama pěkně rovnoměrně rozlije). Krok 5: Pečeme na 160°C cca 30 minut, pak stáhnout na 140°C a dopéct (mně to trvalo tak asi dalších 10 minut, zkusit špejlí). Doporučuji péct ideálně večer a krájet až ráno.

Zveřejněno 24. 11. 2011

Poznámka autorky Kanyla

Recept je z kuchařky: Hana Michopulu "Recepty z farmářského trhu I.díl" (V původním receptu éter.olej není, tzn. lze i bez něj!)

Éterický olej je naprostá bomba a můj nový objev, mrkněte:

http://www.just.cz/produkty/etericke_oleje_a/k5182

Koláč je naprosto delikatesní, pokud chcete, aby byla dýně výrazněji cítit, dejte o něco méně vonného oleje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s dýní a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5DL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohový koláč s dýní a pomerančem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5DL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

AniCiz: je to psáno až úplně na konci: "... zjemňuje chuť nápojů, aromatizuje pečené pokrmy a osvěžuje saláty.";-)

Frantisek 24. 11. 2011 20:05
:-*AJAJ TVAROH TAK TEN MOC RÁÁÁD:-p:-p:-p:-pVYPADA TO DOBRE:yes:

:yes:vypadá to fajn,jenže v návodu není ani zmínka o tom,že lze jako potravinový doplněk..i když způsob výroby je ok..:-S
-myšleno návod výrobce z Tvého odkazu;-)

Pěkný podzimní cheesecake, má krásnou barvu :yes::-K.

spagetka: Hm, to jsem tam nikdy neviděla... Vypadá to dobře :yes: díky za tip!

Kanyla: Děkuju :-K

zizala: 210Kč.. ano, je to dost, ale blíží se Vánoce a stačí fakt pát kapiček na celý koláč! ;-)

Kanyla: Můžeš prozradit cenu toho olejíčku? Aspoň orientační...

Kanyla: já na tomto receptu mám foto konkrétně pomerančového olejíčka z Lídlu, určeného pro vaření. Mají tam ještě kromě tohoto asi 9 druhů (např s česnekem a kmínem - ten dávám do chleba a další druhy). Koupila jsem si je a musím říci, že jsou vynikající, silně voní, mají pěknou barvu, takže fakt stačí pár kapek :yes::yes: -http://www.toprecepty.cz/recept/22257-veprove--v-z...
Jo jinak recept ukládám ;-):-p:yes:

zizala: Výrobky této firmy se opravdu nedají koupit jinde než od někoho ze sítě jejich prodejců, na webu jsou na ně kontakty. Jinak olej mi doporučila kolegyně z práce, která už dlouho tuto značku používá. Sama ale nevěděla, že lze olej přidat i do jídla ;-)

Na ten koláč jsem koukala a nad olejem přemýšlela, já mám z Lidlu nějaké tresti a je tam i pomerančová, že bych použila tu. Jsem ráda, že jsi objevila, jak to vypadá. Kde jsi ji koupila? Na netu přímo od výrobce? Když jsem četla, na co všechno je ten olej dobrý, moc se mi líbí :yes:

Tématické fráze:
koláč s dýní, cheesecake s dýní, výrobky z dýní, vyrobky z dyně, zákusky z dýně, dýňovy kolac, dýňový koláč s pomerančem, kolac s dyne, hana michopulu recepty, kolač z dýne, tvarohovy kolac, zákusek z dýně, dýně s tvarohem, koláče s dýní, koláč s pomerančem, hana michopulu pečená dýně, dýňový koláč michopulu, dezert s dýní, cheesecake z dýně, dýně a tvaroh

Suroviny:
těsto křehké, dýně, máslo, pomeranče, žloutek, cukr krupice, tvaroh měkký, cukr vanilkový, olej pomerančový

Přidat fotografie receptu