Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje. Smetanovou omáčkou dokážete na závěr doladit celé luxusní jídlo.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 178 kJ /
999 kcal
Bílkoviny9,24 g
Tuky95,50 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 106 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,10 g
Sacharidy22,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Krok 2: Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a zabalíme závitek, který sepneme kovovou jehlou, párátkem nebo svážeme nití. Krok 3: Mezitím vyškvaříme zbytek slaniny, osmahneme na něm cibuli. Krok 4: Pak opečeme závitky ze všech stran, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme doměkka. Krok 5: Poté závitky vyjmeme, omáčku přecedíme, zahustíme, ochutíme lžičkou hořčice (pro zvýraznění chuti můžeme přidat 1 masox) a nakonec zjemníme smetanou. Krok 6: Necháme přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.

Zveřejněno 11. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Eja57: Tak to máte veselé vaření ! Já už mám děti dospělé a s láskou vzpomínám na dobu, když byly malé. Jeden nechtěl jíst maso, dcera nejedla smažený květák a nejstarší syn a manžel jedli všechno.;-):-D

Hella: fotky od Maris jsou ozdobou každého receptu:yes:
Já ptactvo moc často nedělám, protože strávníci si vymýšlí...jeden tam nechce vejce, další zase okurku a další slaninu:omg:..takže samozřejmě musím podávat rozkrojené, abych zjistila který pták komu patří:-D

Hella: Páni, jedno vajíčko a tolik milé konverzace! Dámy děkuju , hned mám lepší náladu i když sluníčko nesvítí, ale smějí se na mě vaši smajlíci:yes::-)

sikulka7: Jsem autorkou receptu, vajíčko skutečně nedávám ale jen kvůli mé rodině, ale nic proti němu nemám. Tahle fotka je lepší než moje, tak jí berte i s tím vajíčkem :-D:-D:-D

maris: :-K

sikulka7: není za co se omlouvat, jen jsem to vysvětlila;-):-)

maris: To jsem netušila, omlouvám se. Recept je skvělý a já si přidám vajíčko.:-K

sikulka7: fotografie není autorky,tak je možné,že dělá závitky bez vařeného vejce.;-)

sikulka7: tak k této chybičce se hlásím já, viz. můj komentář z roku 2009:-), autorka je v tom nevinně:-). Já jsem zvyklá vajíčko dávat, tak proto tam je a fotka neodpovídá receptu na sto procent. ;-):-)

Chybička se vloudila? Na fotografii je vidět, že v závitku je vařené vajíčko (a taky tam patří), ale v seznamu ingrediencí a popisu postupu není, asi se to vajíčko někam zatoulalo.:-*:-D

:yes:Mas je prekrasne zabalene:-K Dostala jsem na ne chut..............Delam je prakticky stejne, akorat pred opecenim je trochu poprasim moukou.....

Jan Leborv 18. 9. 2016 15:57
Tuhle mňamku vaříme od nepaměti....super.....

Robert::-D:-D:-D Iný kraj, iný mrav. U nás sa do španielskych vtáčikov dáva hranolček slaniny, hranolček mrkvy a kyslej uhorky a štvrťka vajíčka natvrdo. Nijaký párok alebo alebo saláma, A nikdy sa nezalievajú smotanou ani nezahusťujú zápražkou. A žiadny knedlík, ale najčastejšie ryža. :-) Napriek tomu to nikto nepovažuje za odfláknuté. ;-)

Přátelé dobrého jídla,
španěláky se nedělají tak často,aby se dali odfláknout.Takže vždy!!!kolik ptáčků,tolik cibulí,do závitků špek,salám-párek,vejce,okurku,na naklepané plátky nejprve pepř,sůl,hořčici1/2plnotučné a 1/2dion.Zabalit a potom standardní postup.Omáčku vždy zalít smetanou,dochutit a zahustit jíškou.Houskový knedlík a vyhledat gaučink.Tak dobrou!!!:-D:-D:-D

Skvělý! zítra se na to hned vrhnu :yes:

Tématické fráze:
španělský ptáček na smetaně, španělský ptáček se smetanou, španělský ptáček na smetaně recept, španělské ptáčky, hovězí ptačky, ptáčková omáčka, ptáčci na smetaně, španělský ptáček omáčka, španělské ptáčky recept, španělský ptáček, ptáčci omáčka, ptáčky recept, hovězí ptáček, omacka ptacci, ptáček na smetaně, španělský ptáček se smetanou recept, omáčka španělský ptáček, ptacci s omackou, spanelsky ptacek s omáčkou, recept na španělské ptáčky

Suroviny:
hovězí zadní, špekáček, okurky sterilované, cibule, slanina uzená, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, pepř mletý, hořčice, smetana, jíška

Přidat fotografie receptu