Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Příprava marinovaného bůčku je sice časově náročnější, ale nejvíc práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Čím déle se vám povede odolat, tím lépe bude chutnat maso prostoupené použitým kořením.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 793 kJ / 3 536 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,88 g |
Tuky | 298,06 g |
Vláknina | 27,16 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 704 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 53,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.
Krok 2: Do hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso.
Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.
Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.
Krok 5: V misce smícháme utřené stroužky česneku se solí, paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.
Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.
Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Zveřejněno 27. 11. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Moje poznámka
Lahůdkový marinovaný vepřový bok
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BRmn
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 23 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 26 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
vepřový bok recept,
vepřový bok,
marinovany veprovy bok,
marinovaný vepřový bůček,
vepřovy bok recepty,
vepřový bůček marinovaný vařený,
nakládaný vepřový bok,
marináda na vepřový bok,
marinovaný bok,
recept na vepřový bok,
vepřový bok s kostí recept,
recepty vepřový bok,
vepřový bok na česneku,
vařený vepřový bok,
vařený bok,
recept vepřový bok,
nakládaný bok,
grilovaný bok,
vepřový bůček marinovaný,
vepřový bok marinovaný
Suroviny:
bůček vepřový,
česnek,
cibule,
mrkev,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej
Komentáře (9)