Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Příprava marinovaného bůčku je sice časově náročnější, ale nejvíc práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Čím déle se vám povede odolat, tím lépe bude chutnat maso prostoupené použitým kořením.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min před konzumací se nechává týden odležet

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava, před konzumací se nechává týden odležet)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 793 kJ /
3 536 kcal
Bílkoviny154,88 g
Tuky298,06 g
Vláknina27,16 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy53,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky. Krok 2: Do hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso. Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí. Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout. Krok 5: V misce smícháme utřené stroužky česneku se solí, paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje. Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku. Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

TIP: Nejlepší recepty ze studené kuchyně

Zveřejněno 27. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRmn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Když dám do marinády méně česneku, jak to dopadne. Na mě je ho tam moc.

:yes::yes::-p

:yes:;-)

:-p:yes:

+1 úplně parádní

Také tak dělám, je to :yes::yes::yes:+

Fotky téhle dobroty jsou přímo žravé;-):-p+5:yes::-K

A další tvůj prima recept a foto:yes::yes:+3

aaaach....aaaach....aaaach....:yes:

Tématické fráze:
vepřový bok recept, vepřový bok, marinovany veprovy bok, marinovaný vepřový bůček, vepřovy bok recepty, vepřový bůček marinovaný vařený, nakládaný vepřový bok, marináda na vepřový bok, marinovaný bok, recept na vepřový bok, vepřový bok s kostí recept, recepty vepřový bok, vepřový bok na česneku, vařený vepřový bok, vařený bok, recept vepřový bok, nakládaný bok, grilovaný bok, vepřový bůček marinovaný, vepřový bok marinovaný

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, cibule, mrkev, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, kmín celý, olej

Přidat fotografie receptu