Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Příprava marinovaného bůčku je časově náročnější, avšak nejvíce práce vám dá vyčkat na odležení hotového výrobku. Lahodnou odměnou za trpělivost vám bude perfektní propojení chutí masa a marinády.

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min + týden odležení v lednici

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, + týden odležení v lednici)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 793 kJ /
3 536 kcal
Bílkoviny154,88 g
Tuky298,06 g
Vláknina27,16 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 704 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy53,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky. Krok 2: Do většího hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, opatrně vložíme maso. Krok 3: Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí. Krok 4: Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout. Krok 5: V misce smícháme suroviny na marinádu. Oloupeme a utřeme česnek se solí, smícháme s mletou paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje. Krok 6: Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku. Krok 7: Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.

TIP: Nejlepší recepty na marinády

Zveřejněno 27. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRmn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahůdkový marinovaný vepřový bok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BRmn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Když dám do marinády méně česneku, jak to dopadne. Na mě je ho tam moc.

:yes::yes::-p

:yes:;-)

:-p:yes:

+1 úplně parádní

Také tak dělám, je to :yes::yes::yes:+

Fotky téhle dobroty jsou přímo žravé;-):-p+5:yes::-K

A další tvůj prima recept a foto:yes::yes:+3

aaaach....aaaach....aaaach....:yes:

Tématické fráze:
vepřový bok recept, vepřový bok, marinovany veprovy bok, marinovaný vepřový bůček, vepřovy bok recepty, vepřový bůček marinovaný vařený, nakládaný vepřový bok, marináda na vepřový bok, marinovaný bok, recept na vepřový bok, vepřový bok s kostí recept, recepty vepřový bok, vepřový bok na česneku, vařený vepřový bok, vařený bok, recept vepřový bok, nakládaný bok, grilovaný bok, vepřový bůček marinovaný, vepřový bok marinovaný

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, cibule, mrkev, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, pepř mletý, olej, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu